REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1. Drėkinimas

1. Drėkinimas

REKLAMA

Tai atrodo taip akivaizdu, jog mums net sunku apie tai kalbėti, bet turim pakartoti dar kartą – visi kiti žingsniai makiažo link yra beverčiai be drėkinimo. Dar prieš galvojant apie makiažo pagrindą, kol jūsų veido oda drėgna nuo prausimosi, padrėkinkite ją. Dabar jau jums leidžiama atverti savo kosmetinę.

REKLAMA
REKLAMA

2. Pirkite gelton(esnį) makiažo pagrindą

Ne viščiuko geltonumo, žinoma, bet tiesiog turintį gelsvesnį atspalvį. Kaip pataria makiažo specialistai, geltona šiltina odą, ir kuo šiltesnė jūsų oda atrodo, tuo ji jaunesnė. Istorijos pabaiga.

REKLAMA

3. Naudokite makiažo kempinėlę

Jums gali kilti noras makiažo pagrindu užmaskuoti kiekvieną veido netobulumą. Nereikia! Anot makiažo specialistų, drėgna makiažo kempinėlė yra naujoji jūsų geriausia draugė. Sudrėkinkite trumpam kempinėlę po tekančia vandens srove, išgręžkite ir išspauskite ant savo išorinės delno dalies šiek tiek makiažo pagrindo. Kempinėlės galiuku paimkite pagrindo ir lengvais judesiais paskirstykite ant veido. Drėgna kempinė sugers pagrindo perteklių ir paskirstys makiažą taip, kad rezultatas būtų optimalus. Jums beliks pirštų galiukais pakoreguoti pagrindą ant veido. Galutiniame rezultate vaizdas tikrai neatrodys kaip dvigubas, neperšviečiamas makiažo sluoksnis, o džiugins natūralumu ir gaivumu.

REKLAMA
REKLAMA

4. Venkite birios pudros

Biri pudra tinka scenai, jei jūs žadate dalyvauti TV laidoje ar šiaip esate fotosesijos dalyvė. Kiekvieną dieną jos venkite. Jei jaučiatės nuoga be šios priemonės, rinkitės lengvos tekstūros, permatomą bazę, kuri atstos jums makiažo pagrindą. Geriausia vieta matyti visus trūkumus yra pudruotis natūralioje šviesoje- šitaip kiekviena raukšlelė ar pustonis bus aiškiai matomas ir lengvai koreguojamas.

5. Nenustokite drėkinti odos

Makiažo specialistai vieningai teigia: „Niekas, niekas, niekas taip nesendina jūsų, kaip sunkus pudros sluoksnis“. Iškart seka konkretūs patarimai – papildykite savo makiažo krepšelį geliais, tonikais, kremais – produktais, kurie iš esmės nereikalauja šepetėlio. Niekas taip nejaunina, kaip sudrėkinta, skaisti, graži veido oda, kvėpuojanti iš vidaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Išryškinkite savo kaulų struktūrą

Bėgant metams moterų veido oda praranda dalį riebalų. Pasinaudokite tuo! Brūkštelkite skaistalais išilgai aukščiausios skruostikaulių linijos – taip išryškės jūsų kaulų struktūra ir veidas taps išraiškingesnis.

7. Pešiokite, bet tik ten, kur labiausiai reikia

Su metais mūsų veidas tampa vis labiau asimetriškas, ir būtų didelė klaida, bandyti taisyti tai, pešiojant antakių plaukelius. Pešiojimas prie nieko neprives – jūs tik paploninsite liniją. Jei jau reikia, imkitės tų plaukelių, kurie auga netvarkingai ir kuriuos būtina išpešiot. Kitais atvejais, jei tai ne tik antakių formavimo klausimai, kreipkitės į specialistą pagalbos.

REKLAMA

8. Rinkitės šviesesnį antakių pieštuką

Renkantis antakių pieštuką, pageidautina, jog jo spalva būtų vienu tonu šviesesnė, nei jūsų natūrali spalva (jei esate blondinė, rinkitės vienu tonu tamsesnį) ir laikykite jį 45 laipsnių kampu jūsų odos atžvilgiu. Šitaip antakių linija bus minkštesnė, o ir patys antakiai atrodys natūralesni.

9. Užrieskite blakstienas

Atraskite blakstienų rietiklį. Ne todėl, kad jūs neturite blakstienų, ar nežinote, kaip juo naudotis. Tiesiog jis guli nenaudojamas jūsų kosmetinėje. Jeigu jums virš 35, turite riesti blakstienas. Su amžiumi blakstienos silpsta ir linksta žemyn, o mums reikia stengtis, kad viskas kiltų į viršų, prieš gravitaciją. Net jei nenaudojate blakstienų tušo, užriestos blakstienos išryškins jūsų akis ir žvilgsnis taps išraiškingesnis, akys didesnės.

REKLAMA

10. Naudokite šešėlių pagrindą vokams

Naudojant vokų šešėlių pagrindą jūs būsite tikros, kad šešėliai išliks savo vietoje. Tai yra ypač svarbu toms, kurios turi net ir mažiausias raukšleles. Plonytės raukšlelės lengvai absorbuoja įvairius šešėlius, taip dar labiau išryškėdamos, o šešėlius paversdamos viena bespalve mase. Dažnai šešėlių pagrindas būna kreminės konsistencijos, kurį užtepus virsta į šilkinį lengvą pagrindą.

11. Vietoj juodo rinkitės rudą

Juodą akių linijos pieštuką jūs turbūt naudojate nuo neatmenamų laikų, naudojate jį kiekvieną dieną ir greičiausiai galėtumėte užsimerkus nubrėžti linijas (kas visiškai natūralu, tiesa?). Atėjo laikas nutraukti šią draugystę. Tamsiai ruda turi įspūdį juodos spalvos, bet atrodo mažiau erzinanti. Ruda duoda jums tą spalvos intensyvumą, bet subtilesniu būdu. Brėžkite liniją tik virš viršutinių blakstienų, o išorinei linijai pašvelninti naudokite medvilninį ausų krapštuką, kuriuo lengvai pakoreguosite liniją ar paaštrinsit pravestą strėlytę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

12. Nespjaukite į švytinčius šešėlius

Kosmetologai ir vizažistai vienbalsiai užsimena: nuo 30-ies savo odą įpraskim traktuoti kaip pradedančią vysti ir prarandančią švytėjimą. Šiek tiek švelnaus švytėjimo nepakenks, nes tai suteikia veidui šviesos, kuri metams bėgant dingsta nuo veido. Rinkitės kreminius neutralius šešėlius, šampano, alavo ar auksinės rožės atspalvių, suvilgykite jais vidinius akių vokų kampučius, kad jūsų veidas prabustų.  

13. Rinkitės lengvesnį blakstienų tušą

Su metais mūsų blakstienos plonėja ir žinoma peršasi mintis, jog norint jas pastorinti reikia rinktis blakstienų tušą, kuris yra pakankamai tirštas, turintis tankų šepetėlį. Bet tokia nuomonė klaidinga, kadangi blakstienos neatlaiko per didelio svorio ir tiesiog vaizdas gaunasi, hm.. kaip čia lengviau pasakius, apgailėtinas. Todėl šioje vietoje rinkitės lengvesnį, bet ilginantį blakstienas tušą, kuris ne tik neapsunkins, bet ir kruopščiai padengs kiekvieną plaukelį spalva.

REKLAMA

14. Rinkitės odos atspalvio lūpų dažus

Liūdnas faktas kurį tenka pripažinti yra tas, kad metams bėgant mūsų lūpos plonėja. Ypatingai viršutinioji. Geriausias būdas rinktis tokį lūpdažį, kuris paryškintų natūralų lūpų toną, o ne atkreiptų dėmesį į šią sritį. Rinkitės kažką panašaus į jūsų natūralių lūpų ir uogų atspalvį - tai tiesiog sustiprins natūralų toną. Ir vietoj kreminio lūpdažio rinkitės ilagalaikio veikimo, kuris neleis spalvai išblukti. Pabaigai padrėkinkite lūpas balzamu ar bespalviu blizgesiu, kurie suteiks sodrumo ir lūpos atrodys gundančiai..

Autorius: GrozioBites.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų