REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbiečiai siekia milijoninę ES paramą tvarkyti patys

Agentūra pertvarkoma, nors A. Butkevičius tam nepritarė

Švietimo ir mokslo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrai praėjusią savaitę pasirašė dalininkų susirinkimo protokolą, kuriuo pertvarkoma milijardines Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas administruojanti Europos socialinio fondo agentūra (ESFA), pranešė naujienų portalas delfi.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo teigimu, Darbo partijos į ministrus deleguoti Dainius Pavalkis ir Algimanta Pabedinskienė įtvirtino, kad ESFA esminių sprendimų priėmimas negalimas be valdybos palaiminimo - o 4 iš 6 valdybos narių priklauso Darbo partijai. Taip pat palaimintas naujų įtakingų agentūros pareigybių steigimas.

REKLAMA

ESFA valdybos pirmininkas, D.Pavalkio patarėjas Andrius Stankevičius patvirtino, kad D.Pavalkis su A.Pabedinskienė pasirašė ESFA pertvarką patvirtinantį dokumentą.

Jis neslėpė, kad ESFA pertvarka buvo patvirtinta žinant neigiamą premjero poziciją. Tačiau ministrų sprendimas esą buvo teisėtas, kadangi Finansų ministerijai suteikta veto teisė dar nebuvo įsigaliojusi.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusią savaitę teigė, jog esminės ESFA pertvarkos negali būti tvirtinamos be Rimanto Šadžiaus vadovaujamos Finansų ministerijos palaiminimo.

REKLAMA
REKLAMA

ES paramos milijardos žarstančios ESFA likimu jau susirūpino Europos Komisija. Delfi.lt žiniomis, Finansų ministerija jau gavo užklausas, kuriose prašoma paaiškinti, kokios permainos vyksta agentūroje.

2007-2013 metais struktūrinės paramos laikotarpiu ESFA buvo atsakinga už ES paramos lėšų sumą, gerokai viršijančią 3 mlrd. litų. Tikėtina, kad 2014-2020 metais laikotarpiu ši suma bus dar didesnė ir sieks apie 4 mlrd. litų ar net daugiau.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų