• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį pavasarį Estijos gyventojų pašto dežutėse pasirodė kvietimai prisijungti prie „Qnet“ tinklo. Šio tinklo vadovas – Alexanderis Herras, vokietis, kuris Estijoje jau buvo paleidęs vieną finansų piramidę. Tinklas yra nusitaikęs ir į Lietuvos rinką.

REKLAMA
REKLAMA

„Qnet“ veiklą Estijoje pradėjo balandžio mėnesį, rašo estų dienraštis „Postimees“. Pirma, atsirado „Facebook“ puslapis, kuris skelbė, kad „e. komercijos milžinas“ ateina į Europą, o prasta estų kalba su daugybe klaidų pranešta, jog Estija bus viena pirmųjų šalių, prisijungsiančių prie tinklo.

REKLAMA

Balandžio viduryje jau buvo surinkta 400 narių ir įvyko pirmi apmokymai Taline. Vėliau pasklebta, kad mokymai vyks ir Tartu. Mokymų metu vietinius gyventojus su tinklu supažindina pats A. Herras.

Šis veikėjas estams jau pažįstamas iš anksčiau. Praėjusią vasarą jis atstovavo „Monavie“ sulčių pardavimo įmonei. Pasak Estijos vartotojų apsaugos tarybos, „Monavie“ sultys buvo pardavinėjamos naudojant piramidės schemą, kuri yra uždrausta. „Monavie“ savo veiklą Estijoje nutraukė.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai A. Herras paliko „Monavie“ ir pradėjo Europoje plėsti „Qnet“ tinklą, kuris yra kilęs iš Azijos. Skelbiama, kad jis pradėtas 1998 metais Filipinuose ir Honkonge.

Piramidė ar ne?

„Qnet“ taip pat yra žinoma, kaip piramidės schema. Anot Vikipedijos, jos veikla yra uždrausta daugelyje šalių. Tačiau, pasak „Qnet“ atstovų, nors tinklas turi nesusipratimų su valdžia, pilnai jo veikla niekur nėra uždrausta.

„Qnet“ atstovas teigia, kad jie skirtingai nei piramidės schemos, pardavinėja aukštos kokybės produktus ir pelnas yra gaunamas iš pardavimų, o ne iš naujų žmonių pritraukimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už 30 eurų registracijos mokestį nariai gali pirkti produktus iš e. parduotuvės ir juos perparduoti. „Qnet“ asortimentas – platus. Tinklas pardavinėja juvelyriką, sveikatos ir svorio metimo produktus, namų ūkio įrangą.

Estų vartotojų apsaugos taryba kol kas teigia, turinti nedaug informacijos apie tinklą ir neturi pagrindo pradėti tyrimo dėl veiklos teisėtumo.

Veikia ir Lietuvoje

„Qnet“ tinklas yra nusitaikęs ir į Lietuvos rinką. Primityviame interneto puslapyje lietuvių kalba galima rasti veiklos aprašymą. Kaip ir Estijoje, lietuviškas puslapis parašytas su daugybe klaidų, o kaip veikia pats tinklas yra sunku suprasti.

REKLAMA

Skelbiama, kad „startas“ tinkle vartotojui yra prieinamas už nulį eurų, bet taip pat teigiama, kad „kvalifikacija“ kainuoja nuo 50 eurų per mėnesį.

Kaip yra skaičiuojami ir išmokami komisiniai už prekes, kurias tinklo nariai užsisako iš tinklo, dar neaiškiau. Puslapyje teigiama, kad tinklas siūlo: „Iki 15 proc. komisinių nuo „silpnos kojos” apyvartos, nepriklausomai nuo jūsų asmeninės apyvartos”.

Taip pat siūlomi kitokie komisiniai už automatinį prekių papildymą. Puslapyje rašoma taip (kalba netaisyta): „Dviguba išmoka už Automatinį papildymą (Autoship) – Binaras ir Linija! 2 skirtingi komisiniai už Autom.papild. , IKI 15 proc. nuo „silpnesnės kojos".

REKLAMA

Be to, raginama registruotis kuo greičiau ir pakviesti 10 savo artimiausių draugų, nes registracija reikalinga „teisingo įrašymo į ,,medį“ eiliškumui užtikrinti. tai darome tam, kad turėtumėte šimtus žmonių vienoje iš savo ”kojų“ ir sekmei ateityje”. Pirma registracija, anot „Qnet“ puslapio, Lietuvoje baigėsi birželio penktą dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų