• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos „Renault Clio Cup“ čempionate lenktyniaujantis lietuvis Ignas Gelžinis buvo pripažintas daugiausiai žadančiu Europos jaunuoju lenktynininku ir užsitikrino vietą šių metų FIA jaunųjų lenktynininkų akademijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Atranka į FIA akademiją vyko šios savaitės pradžioje Austrijoje, kurioje I.Gelžinis varžėsi su dar 24 lenktynininkais iš visos Europos. Paskutinę atrankos dieną I.Gelžinis liko tarp šešių geriausiųjų, o po varžybų trasoje buvo pripažintas atrankos nugalėtoju.

REKLAMA

Jaunuosius lenktynininkus vertino buvęs „Formulės 1“ pilotas Alexanderis Wurzas ir 2001 metais WRC pirmenybėse čempionišką tandemą su Richardu Burnsu sudaręs šturmanas Robertas Reidas.

„Vis dar negaliu tuo patikėti. Buvo nuostabu galvoti, kad esu tarp 25 geriausiųjų Europos jaunųjų lenktynininkų, tačiau ši pergalė yra neįtikėtina. Privalau už šią galimybę padėkoti visiems FIA akademijos nariams. Mano karjerai tai reiškia labai daug – galimybė dirbti su tokiais žmonėmis kaip Alexas, Robertas ir visi kiti yra neįtikėtina“, - teigė I.Gelžinis.

REKLAMA
REKLAMA

FIA akademiją yra baigę tokie garsūs lenktynininkai kaip „Volkswagen“ WRC pilotas Andreasas Mikkelsenas ir „Formulės 1“ atsarginiai pilotai Alexanderis Rossi bei Robinas Frijnsas. 2012 metais FIA akademijoje dalyvavo ir Jonas Gelžinis.

FIA akademija startuos lapkričio mėnesį, po dar keturių regioninių atrankų visame pasaulyje. Akademijos dalyviai gaus visiškai finansuotas treniruočių programas, kurių metu bus lavinami lenktyniavimo įgūdžiai, ugdomi saugumo principai bei atsakomybė važiuojant tiek trasoje, tiek už jos ribų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų