REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Google“ dar nepaleido į prekybą savo išmaniųjų akinių, bet verslininkai jau galvoja apie naują multimilijardinę industriją, kurią atvers „Google Glass“ – tai aksesuarai veido kompiuteriams, rašo „Quartz“.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai išmaniųjų telefonų aksesuarų rinka siekė 20 mlrd. JAV dolerių, o 2017 m. turėtų išsiplėsti iki 38 mlrd. JAV dolerių. Jei „Google Glass“ ir kiti rinkos žaidėjai, kurie neišvengiamai atsiras, pasieks bent dalį rinkos, kuria džiaugiasi išmaniųjų telefonų gamintojai, galime laukti nemenkos prekybos šiais, kompiuteriams skirtais aksesuarais, plėtros.

REKLAMA

Nors atrodo, kad „Google“ akiniams turėtų būti sunku pritaikyti priedus, tačiau verslininkai mato netgi daugiau galimybių nei išmaniųjų telefonų rinkoje.

Kalbama, kad „Google“ derasi su populiariu akinių gamintoju „Warby Parker“ dėl rėmelių kompiuteriniams „Goole“ akiniams gaminimo.

Paskutinis patentas rodo, kad „Google“ taip pat svarsto ant stiklų dėti magnetus, kad būtų galima juos pritaisyti prie bet kokių akinių. Jei „Google Glass“ pasiteisins, žmonės, kurie paprastai nedėvi akinių, gali pradėti juos nešioti. Taip atsiveria visiškai nauja rinka įvairiems akinių bei akinių aksesuarų gamintojams.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Toddas Blattas iš Niujorko pasitelkė savo dizaino įgūdžius ir trimatį spausdinimą, kad sukurtų ant akinių dedamus puošnius priedus.

Aksesuarų gamintojai dar tik pradeda kalbėti apie priedus, kurie pagerintų „Google Glass“. Panašiai, kaip įvairūs „iPhone“ laikikliai ar telefonų kameros objektyvai.

„Google“ teigia, kad jų akiniai be įkrovimo galės veikti visą dieną, tačiau apžvalgininkai pastebėjo, kad iš tikrųjų šis kompiuteris be įkrovimo normaliai naudojamas veiks tik apie 3-4 valandas, o intensyviai naudojant, išsikraus per dvi valandas. Šiai problemai spręsti yra alternatyva. Akiniai turės mažą USB jungtį, į kurią galima įjungti bateriją, slypinčią naudotojo marškinių kišenėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu norint, kad „Google Glass“ veiktų normaliai, reikia kišenėje turėti telefoną. Tačiau jungtis prie „Google Glass“ USB arba bevielio ryšio būdu atveria galimybių klodus aksesuarų gamintojams, kurie yra pasiryžę vystyti savo techninę įrangą. Jie „Google Glass“ galės išnaudoti kaip savo įrenginių platformą.

Tokių aksesuarų išmaniųjų telefonų rinkoje nebuvo daug, nes telefonai patys gali atlikti daug funkcijų. Tačiau „Google Glass“ turi labai daug apribojimų – mažas ekranas, maža galia, maža baterijos veikimo trukmė. Visa tai signalizuoja, kad aksesuarai „Google“ akiniams bus ne mieli priedai, o techniniai įrenginiai, padėsiantys „Google Glass“ būti naudingesniais.

REKLAMA

Jau dabar planuojama, kad išmanieji laikrodžiai papildys išmaniuosius akinius. Kartu jie galės beveik pakeisti išmanųjį telefoną. Galbūt išmanieji laikrodžiai netgi bus be ekranų? Juose bus tik valdymo funkcijos?

Galimybės „Google Glass“ aksesuarų rinkoje ne tik beribės, bet ir intriguojančios bei įdomios. Tai rodo, kad akinių kompiuterių aksesuarai gali įkvėpti tokį kūrybingumą, kurio mobiliųjų prietaisų priedų rinkoje dar nematėme, teigia „Quartz“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų