REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Praėjusios savaitės pabaigoje Vyriausybės rūmus aplankę ir su premjeru Algirdu Butkevičiumi susitikę Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) atstovai teigiamai vertina pirmuosius derybų rezultatus, tačiau atšaukti šį penktadienį numatytos protesto akcijos dar neskuba.

REKLAMA
REKLAMA

“Trečiadienį priimsime galutinį sprendimą dėl liepos 19 dieną Vilniuje ES valstybių vidaus reikalų ministrams planuojamos atlikti vergų arijos”, - teigia NPPSS vadovas Vladimiras Banel.

REKLAMA

Kalbėdamas apie derybų su Vyriausybe rezultatus, NPPSS vadovas teigia, kad pirmasis susitikimas teikia vilties, kad teisėsaugos sistemos ir čia dirbančių žmonių situacija pamažu ims gerėti.

“Sutarėme, kad artimiausiu metu, tai yra nuo 2014 metų, sistemos finansavimas išaugs 100 milijonų litų. Tiesa, mes vis dar manome, kad premjeras ir jo komanda ir šiemet privalo rasti papildomus 10-15 milijonų litų, kurie leistų užlopyti pačias didžiausias teisėsaugos sistemos skyles ir stabiliau žengti į 2014 metus”, - sako V. Banel. “Žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, siekiame, kad teisėsaugos sistemos finansavimas grįžtų į 2008 metų lygį. Manome, kad tai padaryti įmanoma per 2 ar 3 metus”.

Anot NPPSS vadovo, pareigūnai jau šią savaitę Vyriausybei pateiks pirminį susitarimo projektą, pasirašyti kurį planuojama iki liepos pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų