• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministras Rimantas Šadžius teigia, kad Lietuva būtinai turi dalyvauti pasaulinėje parodoje, kuri vyks 2015 metais Milane. Tačiau lėšų pasirengti ir dalyvauti ,,EXPO 2015“ valstybė ieškos ir verslininkų kišenėse.

REKLAMA
REKLAMA

,,Nusprendėme, kad dalyvauti Lietuvai yra būtina, tačiau klausimas yra – iš kur gauti finansavimą. Ieškosime ne tik valstybės išteklių, bet mėginsime pritraukti privačias įmones, kurioms dalyvavimas tokiose parodose ir papildomos galimybės parodyti Lietuvos ūkio privalumus, Lituvą kaip šalį turėtų būti labai naudingos kaip eksportuojant savo produkciją į kitas valstybes, taip pritaikant papildomus turistų srautus“ , - po pasitarimo žurnalistams sakė R. Šadžius.

REKLAMA

Pasak R. Šadžiaus, Vyriausybės pasitarime nuspręsta, kad pasiruošimo parodai darbuose dalyvaus 6-7 ministerijos, ir kiekviena ministerija mėgins pritraukti privačius savo srities ūkio subjektus.

Tačiau ministras teigė kol kas negalintis pasakyti, kiek Lietuvai kainuos dalyvavimas pasaulinėje parodoje ir kokią lėšų, reikalingų pasirengti parodai, galėtų įnešti privačios įmonės: ,,Šiandien tai pasakyti sunku. Yra vienareikšmiškas apsisprendimas, kad dalyvaujame. Mes turime ten būti 2015 metais – ne tik greta Baltijos kaimynų, bet greta visų pasaulio valstybių.“

Finansų ministro teigimu, savo dalyvavimą pasaulinėje parodoje Milane jau yra patvirtinusios per 130 pasaulio šalių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų