• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekreipkite dėmesio į tuos, kurie kalba, kad „nebe tie metai“ ar esate niekam tinkamas. Amžius – tik skaičiai ir niekas negali uždrausti mums daryti tai, kas patinka. Gyvenimas vienas ir jis pernelyg trumpas, kad paprasčiausiai sėdėtumėte namie ir dūsautumėte dėl praeities. Šie žmonės įrodė visam pasauliui, kad netgi sulaukus garbingo amžiaus įmanoma perplaukti okeaną, įkopti į Everestą, įgyti išsilavinimą ir daugelį kitų dalykų. Skaitykite ir mokykitės!

Nekreipkite dėmesio į tuos, kurie kalba, kad „nebe tie metai“ ar esate niekam tinkamas. Amžius – tik skaičiai ir niekas negali uždrausti mums daryti tai, kas patinka. Gyvenimas vienas ir jis pernelyg trumpas, kad paprasčiausiai sėdėtumėte namie ir dūsautumėte dėl praeities. Šie žmonės įrodė visam pasauliui, kad netgi sulaukus garbingo amžiaus įmanoma perplaukti okeaną, įkopti į Everestą, įgyti išsilavinimą ir daugelį kitų dalykų. Skaitykite ir mokykitės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Vyriausias pasaulyje pradinės mokyklos mokinys

Senoliai, kurie dar turi parako (nuotr. mixstuff.ru) 

Įsitikinimas, kad žmogus su amžiumi praranda gebėjimus mokytis ir įsiminti naują informaciją, galima sakyti paneigtas. Kimani Ng'ang'a Maruge atėjo mokytis į pirmą klasė būdamas jau 84-erių.

REKLAMA

2. Vyriausia kompiuterinių žaidimų žaidėja profesionalė

Doris Self, būdama 81-erių – kompiuterinių žaidimų specialistė. Ji gali nušluostyti nosį bet kuriam jaunam žaidėjui. 1984-aisiais vykusiame „Twin Galaxies“ turnyre moteris pagerino pasaulio rekordą, surinkusi 1 112 300 taškų, žaisdama pačiu sunkiausiu lygiu.

3. Vyriausias pasaulyje žmogus atlikęs šuolį su guma

Šuoliai apsirišus elastingu trosu – vienas iš labiausiai paplitusių būdų pakelti kraujyje adrenalino kiekį. Netgi jaunimas dažnai purtosi vien nuo minties apie šuolį iš didelio aukščio. 97-erių Mohras Keetas taip pat šiek tiek bijojo, tačiau galų gale ryžosi ir pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip vyriausias žmogus, kada nors šokęs iš aukščio, prisirišęs elastiniu trosu.

REKLAMA
REKLAMA

4. Vyriausia Šiaurės ašigalio užkariautoja

Šiaurės Ašigalis – atžagari vieta, kur oro temperatūra dažnai pasiekia -45 °C. Nuolatos besikeičiančios oro sąlygos ir netinkamos gyvenimui vietovės – nedaugelis gali atlaikyti tokį atšiaurų klimatą. Dorothy Davenhill Hirsch Šiaurės ašigalį aplankė švęsdama 89 metų ir 109 dienų sukaktį. Iki vietos ji keliavo rusų ledlaužiu „Jamal“.

5. Vyriausias žmogus, pabuvojęs Pietų ašigalyje

Šiaurės ašigalyje gamtos sąlygos ne kurortinės, niekas dėl to nesiginčys, tačiau ir jos negali lygintis su Pietų ašigaliu. Antarktidos žemyne, pakilęs 2,83 kilometro virš jūros lygio, Pietų ašigalis yra užšalusi dykynė, kur oro temperatūra gali siekti -58 °C. Būtent ten išvyko Simonas Murray būdamas beveik 64 metų. Jis įveikė 1200 km. Nuo Pietų Džordžijos salų iki pat Pietų ašigalio. S. Murray yra pats vyriausias žmogus pasaulyje be kitų pagalbos pasiekęs Pietų ašigalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Vyriausias keliautojas aplink pasaulį

Kelionė aplink pasaulį jau ir taip yra žygdarbis, o kai tau 77-eri, kaip Minoru Saito, tai jau įspūdinga. Ir tai dar ne viskas, mat jis apiplaukė Žemę aštuonis kartus! Aštuntą kartą plaukė „atvirkščiai“, pasirinkęs nepalankius vėjus ir tėkmes. Šį žygdarbį jis įgyvendino per 1080 nepamirštamų dienų.

7. Pats vyriausias žmogus, išleidęs naują muzikinį albumą

Smoky Dawsonas yra australų kantri muzikos legenda. Sulaukęs 92 metų ir 156 dienų jis išleido albumą „Mano svajonių namai“. S. Dawsonas vadinamas tikro australo – dainuojančio kaubojaus, pavyzdžiu. Muzikos legenda mirė praėjus trejiems metams po paskutinio albumo išleidimo.

REKLAMA

8. Vyriausias praktikuojantis gydytojas

Daktarė Leila Denmark buvo JAV pediatrė, žinoma kaip „vyriausia praktikuojanti gydytoja“. Į pensiją jį išėjo 2001-ųjų gegužę, būdama 103 metų. L. Denmark buvo ne tik ilgiausiai dirbusi gydytoja, tačiau ir neįtikėtinai ilgaamžė – moteris mirė būdama 114 metų. Ji buvo viena iš 100 seniausių žmonių pasaulyje.

9. Pati vyriausia moteris, pagimdžiusi dvynius

Daugelis moterų svajoja turėti vaikų, tačiau dėl įvairių priežasčių negali. Carmela Bousada buvo galima priskirti prie tokių žmonių. Būdama 67-erių ji vis dar svajojo apie savo vaikus ir išvyko į Kalifornijos vaisingumo centrą. Ten jai buvo atlikta apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūra, po kurios sėkmingai pagimdė dvynius. Ši istorija sukėlė diskusijų audras. Kritikai kalbėjo apie motinos amžių, ir tai, kad ji ignoravo vaikų poreikį tėvui. Deja, moteris mirė sulaukusi 69-erių, praėjus vos dvejiems metams po gimdymo.

REKLAMA

10. Vyriausia moteris, dalyvavusi maratono bėgime

Tie, kurie nuolatos dalyvauja maratonuose, žino, kokių pastangų, valios ir treniruočių reikia norint tinkamai pasiruošti bėgimui. Gladys Burrill, sulaukusi garbingų 92 metų, pateko į Guinnesso rekordų knygą kaip vyriausia maratoną nubėgusi moteris pasaulyje. Vietos žiniasklaida ją pavadino „Gladiatoriumi“.

11. Vyriausias Pasaulio imtynių federacijos čempionas

Vince'as McMahonas laikomas vyriausiu pramoginių imtynių federacijos (WWF) čempionas. Tuo metu jam buvo 54 metai. Reikėtų gal paminėti, kad V. McMahonas yra ir šios struktūros savininkas, bei dabartinės koncepcijos kūrėjas, perpirkęs verslą dar 1982-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

12. Pati vyriausia moteris, užkopusi į Everestą

Japonė Tamae Watanabe kopti į kalnus pradėjo nuo 28 metų. 1977-aisiais ji užkopė į Makinlio viršūnę. Vėliau – Monblanas, Kilimandžaras ir Akonkagva. Išėjusi į pensiją, ji grįžo į gimtąjį savo miestą, o 2002-aisiais tapo vyriausia moterimi užkopusia į Everestą. Praėjus dešimčiai metų, 2012-ųjų gegužę ji pagerino savo pačios rekordą dar sykį užkopdama į Everestą.

13. Pats vyriausias vyras, užkopęs į Everestą

Yuichiro Miura – japonų alpinistas, kuris 2003-iaisiais, būdamas 70-ies įkopė į Everesto viršūnę. Vėliau šis rekordas buvo pagerintas. 2008 metais Y.Miura vėl įveikia žymiąją viršūnę. Šįkart būdamas 75-erių. Tačiau japonas nenurimo bei į kalną užkopė ir šiais metais – būdamas jau 80-ies metų. Taip jis tapo pačiu vyriausiu žmogumi, kuris tik buvo užkopęs į Everestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų