REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Maisto gadintojas“ yra neikėtas ir dažniausiai bjaurus radinys įprastame maiste. Listverse.com teigimu, šiai kategorijai gali būti priskiriamas tiek smėlis prastai nuplautose salotose, tiek ir daiktai, išvardyti šiame sąraše...

REKLAMA
REKLAMA

10. Dantys

Paprastai niekas nesitiki maiste rasti to, kuo valgome – dantų. Tačiau atvejų, kai ruošiant maistą arba net jį valgant randamas dantis, netrūksta. Tai gali nulemti incidentas bet kurio gamybos proceso laikotarpiu. Galbūt pakavimo skyriuje darbuotoją sužalojo sugedusi technika... Tikslių priežasčių niekas arba nežino, arba neatskleidžia, bet rezultatas yra šokiruojantis. Žmogaus dantys buvo rasti konservuose, dešrelėse ir leduose. Vienas australas beveik užspringo auksiniu dantimi buvusiu „Mars“ šokoladuke.

REKLAMA

Bet asmenims, radusiems žmogaus dantis, dar pasisekė. Vienas vyras 2006 metais padavė “Kraft Foods” į teismą dėl psichologinių ir fizinių sveikatos sutrikimų. Pasak jo, blogai jaustis jis pradėjo po to, kai krimstelėjo didelio graužiko dantį, kuris slėpėsi riešutų Planter’s peanuts pakuotėje.

9. Žmogaus kraujas

Techniškai kalbant, kraujas nėra pats blogiausias daykas maiste. Kiekvienas, kuris yra užsisakęs tik dalinai iškepusį kepsnį, gerai pažįsta šį skonį. Tačiau vien pati idėja apie kito asmens kraujo valgymą sukelia šleikštulį. Net jei pavyktų pamiršti moralinius klausimus (kito asmens kraujo valgymas paverčia kanibalu ir vampyru), rizika apsikrėsti ligomis šią idėją padaro nenusakomai atgrasia.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, žmogaus kraujas mūsų maiste pasitaiko dažniau nei norėtume. Šefai bei greito maisto kavinių, restoranų darbuotojai kasdien naudoja peilius ir kitus pjaustymo įrankus – tad susižeidimų tikrai pasitaiko. Kartais jie žaizdos tiesiog nepastebi (arba paprasčiausiai ją ignoruoja) ir taip kraujas gali patekti į ruošiamą maistą. Net jei žaizda sutvarkoma pleistras per skubėjimą gali nukristi ir vėliau vartotojas ras savo maiste nemalonų siurprizą.

8. Pūvančios varlės

Varlių žavi ne visus, nors tai rekomenduojamas patiekalas daugelyje prancūzų restoranų. Tačiau varlių „gėrimas“ yra visiškai kitas reikalas...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 metais JAV vyriškis atidarė dietinės „Pepsi“ skardinę ir gurkštelėjo. Tačiau vietoj įprasto „Pepsi“ skonio jis pajuto kažką slykštaus, ko net negalėjo apibūdinti. Skonio priežastis paaiškėjo tik išpylus skystį - skardinėje buvo pūvantis padaras.

Maisto ir vaistų administracija ištyrė skardinę ir pateikė atsakymaą , kad gyvis greičiausiai buvo varlė arba rūpužė. Tiksliai pasakyti buvo sudėtinga, kadangi gyvūno vidiniai organai buvo visiškai ištirpę. Keista, bet administracija šiuo atveju neįžvelgė “Pepsi” kaltės – jie patikrino gėrimo pilstymo fabriką, tačiau jokių problem jame neaptiko. Taigi, šis atvejis lieka nepaaiškintas.

REKLAMA

7. Stiklo šukės

Populiariojoje kultūroje yra paplitusi idėja, kad asmenį galima nužudyti į jo valgį įmaišius stiklo šukių. Ir nors tai netiesa (didesnes šukes asmuo pastebėtų, o gerai sugrūstas stiklas mirtinos žalos organizmui nepadarytų), valgyti stiklą tikrai nėra gera idėja, nes susižeidimai vis tik tikėtini.

Į mūsų maistą stiklas patenka labai įvairiais būdais. “Nestle” turėjo atšaukti didelę raviolių partiją, kadangi jie buvo užteršti stiklo šukėmis. Vienos mokyklos Teksase valgykla netyčia patiekė mokiniams pupelių su stiklo šukių padažu, kadangi šalia maisto esantis, prastai sukonstruotas stiklinis barjeras tiesiog trupėjo.

REKLAMA

Nuo stiklo šukių nėra apsaugoti ir kūdikiai. 1986 metais „Gerber“ kūdikių maiste buvo aptikta stiklo šukių. Kol situacija buvo suvaldyta, šalyje buvo vartojamas kūdikių maistas su stiklo šukėmis, kurių dydis svyravo nuo mažyčių nekenksmingų gabalėlių iki maždaug 10 centų monetos.

6. Pelės

Nors paprastai pelės žmnonių vengia, jos visuomet yra netoli žmonių. Mūsų sandėliukai ir šiukšlės šiems mažiems graužikams neretai yra maisto šaltinis, tad jų gausu kiekviename kaime, miestelyje ir mieste. Ir mūsų maistas nėra nuo jų saugus. Kinijoje keptos pelės yra delikatesas, tačiau vakaruose jos su maistu vartojamos nebent atsitiktinai. Pelės, deja, gana dažnai patenka į maisto gamybos technologijas, o iš jų – į maistą.

Gerai žinomas atvejis, kai pelė pateko į kepyklos konvejerį... Didelė Didžiosios Britanijos maisto kompanija buvo nubausta už tai, kad pirkėjas savo duonos kepale rado aptraiškytą pelę.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų