REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LTOK svečias iš Rusijos pasisveikino lietuviškai

Europos olimpinių komitetų viceprezidentas Aleksandras Kozlovskis: „Vilnius man – daugiau nei gimtas miestas, nes čia gimė mano mama“

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 10 d. Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete viešėjo Europos olimpinių komitetų ir Rusijos olimpinio komiteto viceprezidentas Aleksandras Kozlovskis

REKLAMA

Svečias su visais pasisveikino lietuviškai „Laba diena“ ir pirmiausiai puolė į glėbį Kalgario olimpinei čempionei Vidai Vencienei, su kuria yra gerai pažįstamas. LTOK būstinėje jis jautėsi savas žmogus, nors čia pastarąjį kartą viešėjo prieš daugiau kaip 10 metų.

A. Kozlovskis teigė, kad kai jis prieš kelionę Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentui Jacques‘ui Rogge‘ui pranešė pakvietimą į Vilnių, šis atsakė. „ Žinoma, važiuok, tai mūsų patys artimiausi draugai.“

REKLAMA
REKLAMA

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė Europos olimpinių komitetų viceprezidentui papasakojo apie naują LTOK kolektyvą, akcentavo, kad keli žmonės yra išvykę į Europos jaunimo festivalį Utrechte, pasiteiravo, ar svečias nestebės jaunimo kovų, kalbėjo apie tai, kad dabar vienas svarbiausių LTOK uždavinių – gerai pasirengti Lietuvos dalyvavimui Sočio olimpinėse žiemos žaidynėse.

A.Kozlovskis svečias negailėjo liaupsių Lietuvai, tvirtino, kad Vilnius jam – daugiau nei gimtas miestas, nes 1909 m. vasario 21 d. Naujoje Vilnioje gimė jo mama. „Kai ji persikėlė gyventi į Baltarusiją, sutiko mano tėvą - beraštį čigoną. Bet jis sugebėjo baigti du aukštuosius mokslus, vieną iš jų – Karo akademiją. Kai lankiau septintą klasę, 1957 metais su visa šeima atvažiavome ilsėtis į Palangą. Ir nuo tol iki 1981 metų nuolat atvažiuodavome į Palangą ir apsistodavome name, esančiame Pionierių gatvėje Nr. 5“, - pasakojo A. Kozlovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Svečias kalbėjo apie naujojo Tarptautinio olimpinio komiteto prezidento rinkimus, kurie įvyks po poros mėnesių.

„Jeigu anksčiau iš anksto žinodavome, kas juo daugmaž bus išrinktas, tai dabar niekas neaišku. Manau, kad rimti yra trys kandidatai, tarp kurių – ir Sergejus Bubka. Tačiau jis padarė taktinę klaidą, dar prieš trejus metus pradėjęs kalbėti, kad kels savo kandidatūrą į IOC prezidentus. Tą jis padarė per anksti. Sergejus – puikus kandidatas, tačiau turi vieną minusą - dar labai jaunas ir daug kas už jį gali nebalsuoti, teigdami, kad tai gali būti puiki kandidatūra ateičiai“, - kalbėjo A. Kozlovskis.

REKLAMA

Svečias prisiminė ir buvusį ilgametį LTOK vadovą Artūrą Poviliūną, kaip jam buvo nelengva ryžtis ir rizikuoti, atkuriant Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, kokius teko patirti skersvėjus. „Bet mes supratome vienas kitą ir dabar esame geri draugai“, - sakė A. Kozlovskis.

Europos olimpinių komitetų viceprezidentas daug dėmesio skyrė I Europos sporto žaidynėms, kurios 2015 m. įvyks Baku. „Visi žemynai turi savo žaidynes, pagaliau ir Europa jas turės. Azerbaidžano sostinė labai kruopščiai rengiasi šioms žaidynėms, visos sporto bazės, galima sakyti, jau pastatytos, įspūdingai atrodys olimpinis kaimelis. Tai rodo, kad viskas daroma dėl sportininkų, kad jie yra gerbiami“, - kalbėjo svečias.

REKLAMA

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė A. Kozlovskį apdovanojo Olimpiniais žiedais, o šis LTOK padovanojo knygą „Vasaros olimpinės žaidynės. Istorija 1896-2012“. Svečias, prieš pasirašydamas Garbės svečių knygoje, šypsodamasi paklausė, kaip lietuviškai parašyti „Aš tave myliu“. A. Kozlovskis į namus išvyks ketvirtadienį.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų