REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šviežių skėrių iki kietai šlapime virtų kiaušinių – delikatesai įvairiose šalyse labai skiriasi. Tačiau žmonės keliauja vis daugiau ir kartu keičiasi daugelio suvokimas, kas yra valgoma. Visai neseniai Jungtinės Tautos patarė žmonėms valgyti vabzdžius, kurie būtų puikus baltymų ir skaidulų šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje Britanijoje sausio mėnesį nuvilnijus arklienos skandalui, daugelis garsiai mąstė: kodėl negalime valgyti arklienos, jei valgome karvių ir kitų panašių žinduolių mėsą?

REKLAMA

Katenews2day.com siūlo pasidomėti 18 keistų patiekalų iš viso pasaulio. Skaitant paaiškėja, kad europiečiai yra labai labai išrankūs, kuomet kalba eina ką dėti ir ko nedėti į lėkštę.

1. Varlių kokteilis

Perujietė meta į smulkintuvą nuluptą varlę. Daug Peru gyventojų tiki, kad varlės sultys yra galingas afrodiziakas.

2. Avies galvos sriuba

Mėsininkas Bolivijoje pjausto avies galvą. Iš jos išvirta sriuba šalyje yra vienas populiariausių patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Katiena

Darbininkė pjausto keptą katiną galiniame restorano kambaryje (Dramblio Kaulo Kranto Respublika). Katiena yra tradicinis patiekalas daugelyje Afrikos ir Azijos šalių.

4. Vėžliena

Vėžliena pardavinėjama Nikaragvos uostamiestyje. Kiek ji kainuoja? Beveik pusė kilogramo šios mėsos galima nusipirkti vos už 1,10 dolerio.

5. Hamburgeris su kobriena

Restorane Yogyakartoje (Indonezija) galima rasti ir hamburgerį su kobros mėsa. Kiekvieną savaitę Yogyakarta mieste, Centrinėje ir Rytinėje Javoje sugaunama apie 1000 kobrų. Kiekviena jų parduodama už apytiksliai 1,15 dolerio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Kupranugario kepenys

Moteris Sudane ruošia patiekalą su kupranugario kepenimis. Tarp 1996 ir 2002 metų Sudane kiekvienais metais parduota nuo 72 iki 81 tonos kupranugarių mėsos.

7. Šuniena

Nužudyti šunys ruošiami pardavimui Duong Noi, mažame miestelyje Vietname. Šuniena laikoma populiariu patiekalu daugelyje Rytų Azijos šalių.

8. Žiurkiena

Canh Nay, Vietname, kažkada žiurkės buvo valgomos tik bado atveju. Tačiau dabar tai svarbus ingredientas patiekalo, kuris ruošiamas kiekvieno mėnulio kalendoriaus pabaigoje.

9. Jūrų kiaulytės

Perujietė ruošia jūros kiaulytę virimui. Šie gyvūnai laikomi delikatesu daugelyje Pietų Amerikos šalių.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų