REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausių tyrimų duomenimis Lietuva toliau pirmauja Europoje pagal kyšininkavimo mastus. Tačiau Premjeras Algirdas Butkevičius teigia netikintis, kad padėtis tokia prasta.

REKLAMA
REKLAMA

,,Aš tikrai netikiu, kad tokia gali būti situacija Lietuvoje. Manau, kad tas pesimizmas, kuris skleidžiamas, yra iš dalies perdėtas. Drąsiai galiu pasakyti, kad jeigu mes gauname kokią nors informaciją, kad yra tam tikri požymiai, aiškinamės ir kalbamės, ar tai yra tiesa“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A. Butkevičius. ,,Tikrai niekam nebus daromos  išimtys, jeigu bus gauta informacija, kad kažkur vyksta blogi dalykai“, – pridūrė jis. Pasak premjero, reikėtų atlikti išsamią analizę, kokiu lygiu tokie dalykai vyksta.

REKLAMA

,,Transparency International“ 2013 m. pasaulinis korupcijos barometro duomenimis, kyšininkavimas nuo 2010 metų Lietuvoje sumažėjo, tačiau Lietuvos gyventojai vis dar kyšininkauja daugiausia Europos Sąjungoje (ES). Tyrimo duomenimis, kas ketvirtas lietuvis prisipažįsta davęs kyšį per pastaruosius dvylika mėnesių. 2010 metais taip teigė kas trečias žmogus. ES šalių gyventojų kyšininkavimo vidurkis yra 11 proc.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų