• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasaros savaitgaliais ar per atostogas tikrai nesinori sėdėti namie, tačiau tolimas keliones reikia iš anksto planavimo, tam reikia daugiau laiko ir pinigų, tačiau tai kartais tampa gana sudėtinga. Nieko tokio! Truputis kūrybiškumo ir smagų laisvalaikį susikursite minimaliomis sąnaudomis!

REKLAMA
REKLAMA

Piknikas

Paruoškite šiek tiek užkandžių, išspauskite šviežių sulčių, pasiimkite mielą pledą, tėvelį griebkite už parankės, o vaikus (pagal poreikį į galimybes) kraukite į nešynes, vežimus ar tvirtai suimkite už rankytės ir pirmyn į parką! Prigriebkite kamuolį, skraiduką, badmintono raketes. Smagu ir tiesiog gulėti bei stebėti debesis, juose įžvelgti gyvūnus ar veidus.

REKLAMA

Svajonių šalis jūsų namuose

Galbūt pernai lankėtės Ispanijoje? O gal labai norite aplankyti Filipinus? Paieškokite internete svajonių šalies nuotraukų arba naudokite savas, jeigu toje šalyje jau lankėtės – tegul jos sukasi kompiuterio ekrane. Taip pat raskite tai šaliai būdingos muzikos, galbūt teminį filmą. Paruoškite savo pasirinktos šalies nacionalinių patiekalų bei gaiviųjų gėrimų. Jeigu vaikai vyresni, duokite jiems užduotį sukurti prezentaciją apie pasirinktą šalį, jeigu atžalos tam dar per mažos, pasiruoškite šiek tiek papasakoti pati – parodykite, pavyzdžiui, Ispaniją žemėlapyje, papasakokite vaikams, kad mūsų valgomi apelsinai atkeliauja iš ten, parodykite ispanų vaikų nuotraukų ir paaiškinkite, kad dėl šilto klimato jų gymis tamsesnis, plaukučiai juodi. Tokia teminė popietė bus ir įdomi, ir naudinga.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpa kelionė

Jeigu gyvenate didesniame mieste, tikrai nebūsite apsilankę visuose parkuose, visuose žaidimų centruose. Išsirinkite tokią vietą, kurioje dar neteko būti, ir ten nuvykite su visa šeima. Jeigu gyvenate mažame miestelyje ar kaime, nuvykite į netoliese esančius miestelius, šiek tiek pasidomėkite jų istorija, kad turėtumėte, ką papasakoti vaikams. Siūlome pasižiūrėti įdomių maršrutų čia: http://www.savaitgalis.lt/lt/pramogos/keliones_lietuvoje/

Piratų lobiai

Pasitarkite su kitomis mamomis ir pačios nuvykite į parką arba susirinkite savo namo kieme kiek anksčiau bei paslėpkite lobį ir nupieškite žemėlapį, pagal kurį šį lobį bus galima rasti. Jeigu vaikai jau skaito, galite užduotį pasunkinti – duokite vaikams lapelį su užuomina, pasakančia, kad kitą užuominą ras ten, kur raudona ir labai skanu – mintyse buvo turima braškių lysvė, auganti namo kieme. Tuomet lysvėje tegul būna kita užuomina, pavyzdžiui, 15 žingsnių link namų... Galite tokių užuominų prislapstyti kiek patinka, o jų sudėtingumą derinkite pagal vaikų amžių. Žaidimo pabaigoje, žinoma, turėtų slėptis kažkoks prizas, pavyzdžiui, pyragas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grįžtame į žiemą

Susiplanuokite žiemos dieną vasarą! Nuvykite pačiuožinėti pačiūžomis, jeigu netoliese yra čiuožykla, vakare išsivirkite kakavos ar karšto šokolado, išsikepkite sausainių ir pasižiūrėkite kalėdinį filmą. Vaikams tai bus netikėta ir įdomu, juk vasarą pakankamai prisimaudome ir prisideginame, o štai pasidžiaugti žiemiškais malonumais juk būtų labai netikėta ir smagu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų