REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkų savivaldybėje pasieniečiai sulaikė 6 tūkst. pakelių cigarečių, kurias kontrabandininkai iš Baltarusijos per sienos liniją permetė į Lietuvą. Rūkalus paimti atėjusių asmenų pėdsakais Druskininkų užkardoje tarnaujantis vokiečių aviganis Vegas sekė 6 kilometrus, kol aptiko kontrabandininkų įnagius ir surado vieną įtariamąjį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos (SPU) pasieniečiai prie Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimo per naktinio matymo įrangą pastebėjo įtartiną judėjimą. Iš toli pasieniečiai pamatė, kad prie sienos linijos iš Baltarusijos pusės priėjo keli asmenys. Jie į Lietuvą nepereidami sienos permetė ryšulius. Lietuvos pusėje juos pasiėmė čia buvę keli asmenys.

REKLAMA

Pastarieji, pamatę į šią vietą atvažiuojančius VSAT pareigūnus, metė ką tik per sieną perskriejusius nešulius ir pasinaudodami tamsa pasišalino į čia pat augantį mišką. Specialiosios užkardos pareigūnai čia aptiko 5990 pakelių cigarečių „Fest“, „Premjer“ ir „Minsk 5 Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Į šią vietą netrukus atvyko Druskininkų užkardos kinologas su tarnybiniu trejų metų vokiečių aviganiu Vegu. Šuo iškart užuodė pasišalinusiųjų pėdsakus ir jais nuvedė pasieniečius Jaskonių kaimo link. Taip Vegas tamsoje mišku sekė apie 4 kilometrus. Prie Jaskonių jis surado du numestus diržus su raiščiais galuose ir medžiagines pirštines. Tokius diržus kontrabandininkai paprastai naudoja kaip naščius, kad vienam žmogui būtų patogu gabenti iškart kelis nešulius su cigaretėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šios vietos vokiečių aviganis toliau pasieniečius pėdsakais mišku vedė dar 2 kilometrus. Keturkojis atsekė iki kelio Druskininkai–Latežerio kontrolės punktas. Prie jo Vegas prisivijo, o pasieniečiai sulaikė, kaip vėliau paaiškėjo, 33-ejų Druskininkų savivaldybės gyventoją. Privalomų dokumentų pasienio ruože neturėjusio vyro drabužiai buvo šlapi, jis vos galėjo atgauti kvapą lyg būtų ilgai bėgęs. Pirminiais duomenimis, sulaikytasis gali būti susijęs su pasieniečių rastu kontrabandinių cigarečių kroviniu.

Už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, t. y. dokumentų pasienio ruože neturėjimą, sulaikytajam VSAT pareigūnai skyrė 75 litų baudą. Jis uždarytas į areštinę, o dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų