REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 1 dieną Lietuvai perėmus pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai iš Airijos, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius paragino visas šalis nares susitelkus dirbti ES piliečiams bei dar labiau puoselėti ES vertybes, kuriomis grindžiama Europos ateitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šie metai paskelbti Europos piliečių metais, taip pat minime 20-ąsiass ES pilietybės metines. Kviečiu susitelkti darbui, kuris užtikrintų visų ES piliečių gerovę. Pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai tikiuosi pasakyti, jog ES piliečiams tai buvo sėkmingi metai. Jų labui pirmininkaudami sieksime kurti patikimą, augančią ir atvirą Europą“, - sakė L. Linkevičius.

REKLAMA

Sveikindamas Lietuvą - pirmąją iš Baltijos šalių pirmininkaujančią ES Tarybai, užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad tai pareiga, kuri tenka kiekvienai ES narei. „Sieksime būti patikimais partneriais ir tarpininkais, tęsime, kas buvo pradėta per Airijos pirmininkavimą ir pasinaudodami šia patirtimi žengsime pirmyn“, - sakė L. Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras pasveikino Kroatiją, kuri nuo šiandien, liepos 1-osios, tapo ES nare.

„Mūsų pirmininkavimas prasideda didesnėje šeimoje, todėl esame stipresni. Naujausia narė – pavyzdys, kad neturime pamiršti vienos svarbiausių ES vizijų – bendradarbiaujant tiesti ranką mūsų partneriams ir kaimynams, palengvinti plėtros procesą. Tai svarbu, nes tik būdama atvira ES gina savo vertybes, jos tampa visuotinos ir suprantamos“, - sakė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų