• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kenksmingos programinės įrangos kūrėjai vis didesnį dėmesį skiria mobiliesiems įrenginiams, pirmiausia išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. Iš esmės jie jau pereina nuo asmeninių kompiuterių prie planšečių ir telefonų, skelbia bendrovės „Juniper Networks“ analitikai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jų, vos per vienerius metus „Google Android“ operacinei sistemai skirtų virusų ir kitų žalingų programų skaičius išaugo 614 proc. „Android“ šiuo metu atitenka apie 92 proc. visų „mobile malware“ kategorijos piktybinių programų. „Juniper Networks“ pabrėžia, kad į mobiliąsias platformas taikomų virusų ir duomenis vagiančių programų skaičius auga stebėtinais tempais: dar 2012 m. metinis augimas siekė tik 155 proc.

REKLAMA

Šių metų kovo mėnesio duomenimis egzistavo 276 259 žalingos programos, veikiančios „Android“ aplinkoje. Šie duomenys buvo gauti išanalizavus apie 2 mln. mobiliųjų aplikacijų ir išnagrinėjus populiariausiųjų mobiliųjų OS saugumo spragas.

Pasak analitikų, „Android“ populiarumas tarp virusų kūrėjų atkartoja „Windows“: žalingos programos pirmiausia taikomos populiariausioms OS. Tačiau esą tai nereiškia, kad žalinga programinė įranga nėra kuriama „iOS“, „Blackberry OS“ ar „Windows Phone“ platformoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų