• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal Šefildo taisykles žaidėjai galėjo gaudyti kamuolį rankomis, stumdyti žaidėjus ir mušti įvarčius iš vartų išorės, tai reiškia iš kitos vartų pusės nei yra įprasta dabar. Trečiadienį žaidėjai surengtame turnyre atgaivino istorines futbolo taisykles, kurios nebenaudojamos daugiau nei šimtą metų, skelbia mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Šefildo taisyklės, kurios leido žaidėjams gaudyti kamuolį rankomis ir stumdyti žaidėjus, buvo sukurtos 1858 metais ir galiojo vos du dešimtmečius. Trečiadienį keturios skirtingos Šefildo mokyklos varžėsi tarpusavyje pagal šias istorines taisykles „Sandygate Road“ stadione, kuris priklauso futbolo klubui „Hallam FC“.

REKLAMA

Tačiau, norint atitikti dabartiniams sveikatos ir saugumo standartams, grubus žaidimas nebuvo leidžiamas, koks jis buvo pagal 1858 metų taisykles. Uriahas Rennie, buvęs „Premier“ lygos teisėjas ir dabartinis „Hallam FC“ klubo prezidentas, teisėjavo varžyboms dėvėdamas skrybelę-katiliuką.

Jis pasakoja, kad teisėjavo visame pasaulyje, tačiau visada likimas grąžindavo jį į gimtąjį Šefildo miestą. Kaip teigia buvęs profesionalus teisėjas, visame pasaulyje futbolas yra mylimas ir gerbiamas sportas, tačiau tik nedaugelis žino, kad jo ištakos yra iš Šefildo.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį organizuotas turnyras buvo puiki proga susipažinti su pirmosiomis futbolo taisyklės, kurios daugeliu požiūriu skyrėsi nuo dabar egzistuojančių.

Renginys buvo bendruomenės projekto, skirto susipažinti su modernaus futbolo ištakomis, kulminacija. Visas projektas finansuotas paveldo fondo „Heritage Lottery Fund“.

Michaelas Woodas, BBC istorikas, teigė, kad futbolas yra labai didelė Anglijos žmonių gyvenimo dalis, jis net yra tautos identiteto dalis. Kiekvienas turi savų istorijų apie mėgiamą ir palaikomą komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų