• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdantieji, skubos tvarka siekdami priimti visą paketą mokesčių pakeitimų, užsiima gyventojų mulkinimu ir demonstruoja, kad negerbia Lietuvos mokesčių mokėtojų, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalo teigimu, valdantieji Vyriausybėje ir Seime lenktyniauja, kas pasiūlys labiau populistinius mokesčių pakeitimus.

REKLAMA

„Žinome, kad rudenį, kai ateis laikas tvirtinti valstybės biudžetą, viską reikės vertinti iš naujo. Todėl valdantieji mulkina gyventojus, ypač tokiais siūlymais kaip PVM lengvatų mėsai taikymas – įrodyta, kad dėl to produktai eiliniams pirkėjams neatpinga. Kita vertus, trūksta logikos – jei jau kalbame apie nuolaidas mėsai, kodėl pamirštame duoną ir daržoves? Vietoj to, Vyriausybė galėtų nukreipti savo pastangas į mokestinės naštos darbo jėgai mažinimą“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalai nepritars Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatai mėsos produktams, o siūlymai apmokestinti gyventojų indėlius ir vertybinius popierius, liberalų manymu, yra bausmė iniciatyviems, taupymo priemones besirenkantiems žmonėms.

Liberalų sąjūdžio frakcija taip pat nepritars įstatymų projektams didinti akcizus alkoholiui ir tabakui, nes jie nepadės surinkti daugiau pajamų į biudžetą, potencialiai tik paskatins kontrabandą.

„Padidinus akcizus, paprastai daugiau prekių nenuperkama. Anksčiau buvo toks populiarus posakis – „kas nerūko ir negeria, tas yra valstybės priešas“. Nes nemoka pinigų į biudžetą. Valdantiesiems turbūt labai norisi išplėsti tą „valstybės priešų“ sąrašą“, – sakė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Kęstutis Glaveckas.

Liberalas skeptiškai vertina Vyriausybės siūlomas prevencines priemones prieš kontrabandą, kai žadama tikrinti, kas kokias cigaretes rūko. „Ar tai reiškia, kad reikės iškelti rankas aukštyn ir parodyti, ką turi kišenėje? Tai nerimti ir absurdiški pasiūlymai“, – sako K. Glaveckas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų