• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renkantis medinius lauko baldus vienas iš svarbiausių kriterijų greta patogumo yra kokybė. Lauko baldai daugiausiai naudojami šiltuoju sezonu, todėl jų ilgaamžiškumas ir kokybė priklauso nuo paties vartotojo skiriamo dėmesio tinkamai baldų priežiūrai.

Renkantis medinius lauko baldus vienas iš svarbiausių kriterijų greta patogumo yra kokybė. Lauko baldai daugiausiai naudojami šiltuoju sezonu, todėl jų ilgaamžiškumas ir kokybė priklauso nuo paties vartotojo skiriamo dėmesio tinkamai baldų priežiūrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medinius lauko baldus įsigiję žmonės nori jais naudotis kuo daugiau metų. Iš medžio pagamintų lauko baldų kainos svyruoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų, todėl tai nėra pirkinys, skirtas vienam sezonui. Jų patvarumas ir išvaizda priklauso nuo pasirinkto gamintojo darbo kokybės. Tačiau investavus į medinius lauko baldus reikia skirti laiko ir savarankiškai priežiūrai – tinkamam laikymui, naudojamoms priežiūros priemonėms, ir pačios medienos specifinėms savybėms.

REKLAMA

„Beveik ketvirtadaliu nuo praėjusių metų padidėjęs paieškų, susijusių su lauko baldais, skaičius portale www.baldai.lt rodo ir kylančius vartotojų reikalavimus renkantis gamintoją. Atsižvelgiant į mūsų klimatą – tai prekė, naudojama tik šiltuoju sezonu, vadinasi renkantis baldus reikia apgalvoti ir kur jie bus laikomi žiemos metu, kaip baldus apsaugoti nuo lietaus, šalčio, tiesioginių saulės spindulių poveikio. Šie dalykai apsprendžia, kaip ilgai įsigytas daiktas tarnaus.“ - teigia www.baldai.lt projektų vadovė J. Iljinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniai dalykai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį siekiant išlaikyti lauko baldų patvarumą ir prekinę išvaizdą:

1. Pirkdami baldus, būtinai įsidėmėkite iš kokio medžio jie pagaminti. Minkštesnės, spygliuočių medienos baldai būna pigesni ir jų priežiūra skiriasi nuo kietmedžio baldų. Spygliuočių medienos baldus reikia stengtis išlaikyti švarius ir patariama kiekvieną sezoną juos padengti nauju dažų sluoksniu. Kietmedžio baldai – ilgalaikė investicija, jie patvaresni. Naujai įsigytus vsisiškai sausus baldus patariama ištepti specialiai kietmedžiui skirtu aliejumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Šorėjos ir tikmedžio lauko baldai pasižymi atsparumu aplinkos sąlygoms ir vabzdžių daromai žalai. Pagrindinė priežiūra šiems baldams – reguliarus valymas: apipukškite baldus vandeniu ir kruopščiai nuvalykite dulkių sluoksnį drėgna kempine. Jei norite atgaivinti šorėjos baldų spalvą – švarius, sausus baldus nutepkite aukštos kokybės kietmedžiui skirtu pasirinktos spalvos aliejumi. Tam geriausia naudoti minkštų šerių šepetėlį.

3. Ipe mediena – tvirta ir patvari, vertinama kaip itin atspari ugniai. Kai medienos spalva pradeda blukti, nutepkite ją kietmedžiui ar tikmedžiui skirtu aliejumi. Mūsų klimato sąlygomis tai patartina atlikti porą kartų per baldų naudojimo sezoną – kas tris/keturis mėnesius. Prieš tepdami aliejumi nuplaukite baldus vandens ir švelnaus valiklio ar muilo mišiniu, leiskite jiems pilnai nudžiūti.

REKLAMA

4. Kaip įmanoma saugokite medieną nuo tiesioginio sąlyčio su alkoholiu, kitais skysčiais. Jie greitai įsigeria ir kenkia tiek spalvai, tiek patvarumui. Papraščiausias apsaugos būdas – servetėlės, staltiesės ir kiti dekoro elementai. Jie taip pat apsaugos medieną nuo tiesioginių saulės spindulių poveikio.

5. Dėmių, lipnių vietų ir purvo pašalinimui nenaudokite acetono pagrindu pagamintų produktų – nagų lako, lako valiklių. Saugodami paviršių nuo įtrūkimų, spalvos pakitimo valymui naudokite tik specialiai tai medienai skirtas priemones, švelnios medvilnės audinį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų