REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvių draudikai – elitiniame pasaulio klube

Elitinis klubas ne kiekvienam

Informacijos amžiuje galimybė dalintis žiniomis kartais prilyginama auksui, o vertingiausios žinios išlieka tos, kurios įgautos patirtimi. Tuo tarpu įtakinga tarptautinė asociacija – „Milijono dolerių apskritasis stalas“ (ang. million dollar round tabale arba MDRT), kuri vienija aukščiausio lygio gyvybės draudimo ir investavimo profesionalus, siekia ne tik keistis patirtimi ir informacija, bet ir laikytis griežto etikos kodekso, kurį pažeidus prarandama galimybė tapti elitinio klubo nariu.

REKLAMA
REKLAMA

Elitinis klubas ne kiekvienam

1927 metais įkurta organizacija duris atveria tik patiems geriausiems, finansines paslaugas teikiantiems, asmenims. Tiesa, terminas „geriausias“, kaip ir pridera finansų ekspertams, išreikštas uždirbamų pinigų kiekiu. Pirmojo susirinkimo metu, 32 gyvybės draudimo pardavėjai galėjo pasigirti tais metais pardavę polisų už daugiau nei 1 mln. JAV dolerių. Prieš trejus metus, tuometinis MDRT Europos regiono direktorius verslo žurnalui „eVerus“ pasakojo, kad draudimo specialistui iš Lietuvos, norinčiam tapti nariu, per metus reikia uždirbti bent 108 tūkst. lt komisinių arba pasirašyti sutarčių už nemažesnę sumą nei 216 tūkst. litų.

REKLAMA

Turint omenyje Lietuvos rinkos dydį, natūralu, kad tik patys geriausi draudimo ir finansų specialistai gali įvykdyti tokius kriterijus. Ekonomika.lt kalbinta gyvybės draudimo bendrovės "Aviva Lietuva" vyr. finansų konsultantė Natalija Šakmanienė praėjusią savaitę lankėsi Filadelfijoje, kur dalyvavo kasmetiniame MDRT narių susitikime. N. Šakmanienės teigimu, susitikimo metu dalinamasi gerąja patirtimi ir informacija, kuri padeda sėkmingai tęsti karjerą.

REKLAMA
REKLAMA

„Norint patekti į asociaciją, privalome atitikti tam tikrus pardavimų kriterijus, tačiau iš esmės viskas įmanoma sunkiu darbu“, – pasakojo N. Šakmanienė. „Susitikimai būna įdomus, žmonės laimingi, tiesiog jaučiama tvyranti teigiama aura. Tokių žmonių tarpe ir savijauta kur kas geresnė. Vis dėlto klausome patyrusių savo profesijos specialistų paskaitų ir stengiamės parsivežti visą, kas geriausia namo“, – teigė pašnekovė.

Narystė MDRT – aukštas veiklos įvertinimas

Asociacijos duomenimis, MDRT veikloje dalyvauja beveik 38 tūkst. narių iš 79 pasaulio valstybių, tačiau keliami aukšti reikalavimai užtikrina, kad nariais taptų tik savo srities geriausieji. Aukšti standartai užtikrina, kad nariai patirtimi dalinsis tik su geriausiais ir taip praplės savo žinių ratą. N. Šakmanienės teigimu, siekimas narystės organizacijoje primena sportą – norisi pasiekti kuo geresnių rezultatų. „Čia visai kaip sporte – kuomet laimi bronzą, nori sidabro, o po to ir aukso.

Galiausiai tai tikslas – įrodyti sau, kad gali pasiekti daugiau“, – pasakojo į pasaulio geriausiųjų tarpą patekusi lietuvė. Paklausta, ar galėtų pasidalinti patarimais, N. Šakinienė nestokojo optimizmo ir ragino niekada nenuleisti rankų ir nepasiduoti. „Kuo sunkesnė užduotis, tuo brangesnė ir pasiekta pergalė. Raginčiau nepasiduoti ir neveikiant planui A, imtis plano B“, – sakė draudimo profesionalė. Pašnekovė pridūrė, kad svarbu laiku susizgribti, kad sunkios valandos ilgainiui netaptų sunkiais mėnesiais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų