REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtus metus iš eilės rengiamas „Velomaratonas“ kviečia prisijungti naujų patirčių įgyti norinčius savanorius. Pasak dviračių maratono organizatoriaus Benedikto Vanago, renginys neįsivaizduojamas be savanorių pagalbos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Praeitais metais komandoje turėjome daugiau nei 100 savanorių būrį. Kasmet nuolatinę jų komandą papildo keliasdešimt naujų veidų. Dauguma sugrįžta ir kitais metais. Daugiausia tai jauni žmonės, norintys sužinoti apie sporto renginių organizavimą bei užmegzti pažinčių. Savanorių įsitraukimas yra rimta pagalba, organizuojant masiškiausią sporto renginį Lietuvoje. Mūsų tikslas skatinti savanorystės idėją bei ugdyti motyvuotą pilietį. Laukiame jaunų, energingų žmonių, norinčių prisijungti prie mūsų komandos, įgyti patirties ir gerai praleisti laiką“, – apie „Velomaratono“ savanorius pasakojo Benediktas Vanagas.

REKLAMA

„Velomaratono“ idėją palaikančio vieno iš renginio pagrindinių partnerių „Swedbank“ vadovo Mariaus Adomavičiaus teigimu, savanoriška pagalba ne tik atneša matomą ekonominę naudą valstybei, talkina organizacijai ir pačiam savanoriui, bet ir padeda ugdyti pilietišką asmenybę.

„Neatlyginta veikla savaime sukuria visuomeninę naudą, paremtą bendromis vertybėmis bei tarpusavio pasitikėjimu. Savanoris plėsdamas savo akiratį, sugeba į pasaulį pažvelgti mąstydamas plačiau, suprasdamas ne tik savo, bet ir šalia esančiojo poreikius. Tad savanorystė yra atsakingas darbas tiek organizacijai, dirbančiai su savanoriais, tiek pačiam savanoriui, kuris atėjęs į naują kolektyvą bei sritį, per trumpą laiką turi perprasti visas subtilybes“, – kalbėjo M. Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Benedikto Vanago teigimu, „Velomaratono“ savanorių pagrindinės atsakomybės apima nuo įvairiausių organizacinių darbų iki paties renginio infrastruktūros koordinavimo. „Savanoriai yra „Velomaratono“ veidas – jie pasitinka dalyvius, su jais bendrauja, suteikia jiems informacijos, o bendras organizatorių bei savanorių rezultatus – darniai bei sklandžiai įgyvendintas renginys“, - kalbėjo B. Vanagas.

Visi norintys savanoriauti „Velomaratone“ kviečiami registruotis oficialioje renginio svetainėje www.velomaratonas.lt, užpildant savanorio anketą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Velomaratonas“ – ketvirtus metus rugpjūčio mėnesį vykstantis populiariausias renginys dviratininkams Lietuvoje. Jo metu dviratininkai suskirstyti į tris kategorijas: vaikai (2,4 km), mėgėjai (30 km), bei sportininkai (50 arba 100 km), važiuos dviračių maratono trasa, besidriekiančia Vilniaus senamiesčiu. „Velomaratone“ taip pat finišuos profesionalios daugiadienės dviračių varžybos „Baltic chain tour“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų