REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Savadarbius sprogmenis gaminęs, sprogias sudėtines medžiagas ir šaudmenų dalis įsigijęs ir buitinėmis sąlygomis laikęs joniškietis Vitalijus V. netrukus turės atsakyti į Šiaulių apygardos teisėjų klausimus. Byla, kurioje vyras kaltinamas sunkiai sutrikdęs žmogaus sveikatą, jau pasiekė teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltinimai – dėl penkių veikų

Prokurorai Šiaulių apygardos teismui perduotoje byloje 26 metų Vitalijų V. kaltina penkių nusikalstamų veikų padarymu, susijusių su neteisėtu disponavimo sprogmenimis, jų įsigijimu, laikymu ir gaminimu bei sunkaus sveikatos sutrikdymu kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

REKLAMA

Šiaulių apskrities pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad šia neteisėta ir itin visuomenei pavojinga veikla kaltinamasis užsiėmė nuo 2003 metų iki 2010-ųjų.

Išsiaiškinta, kad joniškietis per septynerius metus neteisėtai įsigijo šaudmenų dalis, įvairaus kiekio sprogiąsias medžiagas, paraką, iš kurių gamino sprogmenis ir juos laikė skirtingose vietose, esančiose Šiaulių apskrityje. Atliktų kratų metu buvo surastos įvairaus kiekio ir rūšies sprogiosios medžiagos ir jau pagaminti sprogmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Sužaloti du žmonės

Sprogimas Šiauliuose, Spindulio gatvės 12-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje, viename iš trečiajame aukšte esančių butų, nugriaudėjo 2010 metų liepos 7-ąją, apie 19 valandą.

Sprogimo jėgos ir garso būta tokio stipraus, kad sudrebėjo ne tik šio namo, bet ir kaimyninių langų stiklai, pratrūko kiemuose stovėjusių automobilių signalizacijos. Nuo smūgio iškrito virtuvės lango stiklas, aprūko sienos.

Ikiteisminio tyrimo metu specialistai nustatė, kad sprogimo galingumas galėjo prilygti apie 20 gramų trotilo ekvivalento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtarus, kad tokio galingumo sprogimą galėjo sukelti sprogmuo, įvykio vietos apžiūrėti buvo iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinės rinktinės „Aras“ išminuotojai. Rasta įvairių sprogmenims gaminti reikalingų cheminių medžiagų, prietaisų ir literatūros – sprogmenų gamybos instrukcijos.

Sprogimo metu stipriai sužalota 51-erių buto šeimininkė. Dalies rankos netekusi ir daugybinių viso kūno traumų, akies sužalojimą patyrusi moteris nelaimės vakarą buvo operuota ir gydyta Chirurginės reanimacijos skyriuje.

Sprogimo metu sužalotas ir 50-metis moters sutuoktinis. Jis per sprogimą patyrė akustinę traumą.

Išnuomotame dviejų kambarių bute nuo 2009 metų gyveno tuomet Šiaulių kolegijos pirmajame kineziterapijos studijų kurse besimokęs Vitalijus V.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų