• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Londone buvo ištraukti trečiojo šiais metais „Grand Slam“ serijos turnyras Vimbldono, kurio bendrą prizų fondą sudaro net 22,560 mln. svarų sterlingų, burtai. Jie buvo pakankamai sėkmingi savo 23-iąjį gimtadienį švenčiančiam geriausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui (ATP-69), rašo Sportin.lt

REKLAMA
REKLAMA

R. Berankis pirmame turnyro etape išvengė akistatos su ATP reitingo lyderiais ir susitiks su šį sezoną stebuklu nedemonstruojančiu 31-erių metų prancūzu Paulu-Henri Mathieu (ATP-81).

REKLAMA

Pergalės prieš jį atveju R. Berankis antrame etape susikautų su kito Prancūzijos atstovo 28-erių metų Gilleso Simono (ATP-17) ir 31-erių metų ispano Feliciano Lopezo (ATP-39) poros nugalėtoju.

Jei lietuvį sėkmė lydės ir toliau, kiti potencialūs jo varžovai - vokietis Tommy Haasas (ATP-13) ir pirma pasaulio raketė serbas Novakas Djokovičius.

Pergalės pirmame rate kaina – 45-i ATP reitingo taškai ir 32 tūkst. svarų sterlingų. Pralaimėję tenisininkai taip pat neliks be nieko - jiems atiteks po 10 ATP reitingo taškų ir 23,5 tūkst. svarų sterlingų.

Primename, kad 2012 metais Vimbldone triumfavo šveicaras Rogeris Federeris, kuris finale 4:6, 6:4, 7:5, 6:3 pranoko britą Andy Murray'ų ir septintą kartą iškėlė taurę virš savo galvos. Prieš tai R. Federeris čia buvo triumfavęs 2003-2007 ir 2009 metais.

Daugiau skaitykite: sportin.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų