• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Panevėžio „Ekranas“ net ir itin prastos kokybės aikštėje sugebėjo į „Tauro“ vartus pasiųsti tris įvarčius. Įveikę turnyro autsaiderius ekraniečiai taškais vėl susilygino su „Atlantu“. Po mačo FKE strategas V. Dambrauskas spaudos konferenciją panoro pradėti nuo pastebėjimų apie aikštę. Pasak trenerio, tokiose aikštėse kokybiško futbolo žaisti neįmanoma net ir labai norint.

REKLAMA
REKLAMA

„Visų pirmą reikėtų pradėti ne nuo „Tauro“ komandos, ne nuo mūsų komandos žaidimo, bet nuo aikštės. Tokia aikštė mūsų lygai garbės tikrai nedaro. Kiek teko matyti Lietuvoje ir užsienyje – nežinau, kas tokioje aikštėje galėtų žaisti. Visų pirma reikėtų pasakyti apie lygos įvaizdį, lygio kėlimą. Apie ką galime kalbėti, jeigu aukščiausioje lygoje turime tokią aikštę, kuri neatitinka turbūt net miesto lygos standartų", – aikštės kokybę vertino FKE strategas Valdas Dambrauskas

REKLAMA

„Kalbėdamas apie rungtynes norėčiau pabrėžti, kad tai nebus pasiteisinimas, bet žaisti tokioje aikštėje kokybišką futbolą ir kažką kurti yra labai sunku. Komanda, aišku, šauni. Ypač pirmą kėlinį parodėme neblogą futbolą. Kamuolį tokioje aikštėje irgi palaikėme. Tik galbūt vėl šlubuoja realizacija. Kamuolys tris kartus į vartų konstrukciją pataiko. Aišku, jei pasiektume greitai rezultatą 2:0, galėtume žaisti labiau atsipalaidavę iki rungtynių galo, – žaidimo eigą komentavo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

„Tauro“ komandą žinome, ne pirmą kartą žaidžiame šį sezoną, žiūrime, kaip žaidžia su kitomis komandomis. Kažkuo ypač nenustebino. Disciplinuota komanda, žaidžia antru numeriu ir bando ilgais perdavimais išeiti į kontratakas. Kokių nors ypatingų veiksmų nebuvo, tiesiog pavyko įmušti gan greitai įvartį ir, galbūt, trūko antro įvarčio truputį anksčiau, nes momentų, kaip matėme, buvo daugiau, negu reikia“, – varžovus įvertino V. Dambrauskas.

„Kai rezultatas yra 1:0, kiekvienas tas momentas atrodo baisesnis, nei iš tikrųjų yra. Jei išėjus antrą kėlinį, kokią 46-ą minutę įmuštume 2:0, tuomet tie jų momentai nebeturėtų tokios reikšmės. Aišku, „Tauro“ komanda jaučia, kad užtenka vieno įvarčio ir jie kažką iš to gali išpešti. Be abejo, ta įtampa prie vartų esant tokiam rezultatui nėra gerai, nes, kaip bebūtų, į kiekvienas rungtynes einame kovoti dėl trijų taškų. Ir jei tu laimi vieną tašką vietoj trijų – tai didžiulė nesėkmė. Galbūt dėl to ta įtampa buvo“, – savo auklėtinių pasirodymą apžvelgė treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes žinome, ką Arsenijus gali. Todėl reikia tiesiog išnaudoti savo momentus. Jis tą šiandien puikiausiai ir padarė. Tiktai norėtųsi, kad ir kiti žaidėjai, turintys momentų, juos išnaudotų. Pavyzdžiui, U. Umeh tuirėjo bent du tris gerus momentus. Ir Arnas Ribokas, ir Dovydas Norvilas progų turėjo. Norisi, kad ir jaunesni žaidėjai pelnytų įvartį, įgautų pasitikėjimo ir kad išeitų į kitą lygį“, – apie įvarčių autorių ir jaunus futbolininkus mintimis pasidalijo V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų