• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimas pritarė Darbo partijos frakcijos narės Dangutės Mikutienės pasiūlytai Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisai, numatančiai leisti neskaičiuoti „Sodros“ mokesčių nuo darbdavio mokamų papildomų (savanoriško) sveikatos draudimo įmokų už darbuotoją.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiojant dabartinei tvarkai, darbdaviams, apdraudus darbuotojus šiuo draudimu, pinigai nėra naudojami iš atlyginimo fondo, o iš kitų lėšų, tad keista, kad už tai reikia mokėti ir „Sodros“ mokestį. Įsigaliojus naujajai tvarkai, kai minėtas mokestis nebus skaičiuojamas, šis draudimas taps geru partnerystės ryšiu tarp darbuotojo ir darbdavio. Tai bus ir viena sąlygų sukurti gerą ir palankią aplinką darbuotojui“, – tvirtina parlamentarė.

REKLAMA

Specialistai teigia, kad įsigaliojus minėtai lengvatai, sveikatos sistema laimėtų labai daug. Dabar Lietuva negali pasididžiuoti geros kokybės sveikatos paslaugomis, neretai dėl didelių eilių valstybinėse gydymo įstaigose jos negaunamos laiku, be to, yra didelės gydytojų emigracijos problema, kvalifikuotų darbuotojų stygius jaučiamas ir kitose įmonėse, nemažai darbuotojų išvyksta darbo ieškoti užsienyje, kur jiems yra siūlomas patrauklesnis socialinis paketas.

Pasak D. Mikutienės, kadangi įsigaliojus pataisai darbdaviai bus paskatinti drausti savo darbuotojus papildomu (savanorišku) sveikatos draudimu, darbuotojai, turintys minėtą draudimą, galės rinktis sveikatos įstaigą pagal teikiamų paslaugų kokybę. Su apsidraudusiu pacientu ateinantys pinigai paskatins sveikatos įstaigas konkuruoti dėl paslaugų kokybės. Taigi, natūraliai pasiskirstys žmonių srautai privačiose ir valstybinėse gydymo įstaigose (kaip žinia, dabar ligonių kasos ne su visomis privačiomis įstaigomis sudaro sutartis). Tai ypač aktualu, kai Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigose įdiegiama pažangi diagnostinė aparatūra. Apsidraudusiems šiuo draudimu, atsivers galimybės pasinaudoti naujausiais mokslo laimėjimais pasitikrinant sveikatą profilaktiškai bei atliekant brangius tyrimus, už kuriuos ne visi išgali susimokėti, bus padengiamos priemokos už vaistus bei sudarytos galimybės plačiau pasinaudota sanatorijų teikiamomis paslaugomis. Visa tai bus apmokama iš draudimo lėšų. Visa tai priklausys nuo draudikų pasiūlytų draudimo paketų įvairovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų