REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai su oficialiu vizitu vieši JAV. KTU delegacija lankysis Stanfordo universitete ir Silicio slėnyje. Vizitas organizuojamas kartu su Aalto universitetu (Suomija). Jo tikslas – bendradarbiavimo tinklų vystymas ir dalinimasis patirtimi su pasaulinio lygio mokslo, inovacijų ir entreprenerystės ekspertais, sakoma KTU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekiame mokytis iš geriausiųjų, o Stenfordo universitetas yra vienas iš pasaulio inovacijų švyturių“, – teigia KTU rektorius prof. habil. dr. Petras Baršauskas. Vizito metu bus aplankytas Stenfordo mokslinių tyrimų centras, Nanotechnologijų laboratorija, Nepriklausoma tyrimų laboratorija „Ginzton Lab“. KTU inovacijų ir entreprenerystės ugdymo srities atstovai susipažins su entreprenerystės ugdymo studijų programa Stanford Technology Venture Program (STVP), kuriai analogišką Kauno technologijos universitetas savo studentams pasiūlys nuo 2014 m. rugsėjo.

REKLAMA

Pasak KTU atstovų, Silicio slėnis – tai unikali vieta, kurioje gyvuoja geriausiai pasaulyje išvystyta jaunojo verslo (angl. start-up) įmonių – startuolių – ekosistema. Aukštųjų technologijų inovacijomis bei plėtra grįstos jaunosios įmonės Silicio slėnyje pritraukia 1/3 JAV rizikos kapitalo investicijų.

Vienas iš KTU atstovų vizito ryškiausių momentų – susitikimas su pasaulinio garso entreprenerystės guru, Stenfordo, Berklio, Kolumbijos universitetų profesoriumi Steve'u Blanku. Keleto knygų autorius ir keliolikos įmonių įkūrėjas 2013 m. „Forbes“ buvo įvardintas kaip vienas iš 30 įtakingiausių žmonių technologijų srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Entreprenerystės vystymo gaires KTU atstovams nurodys STVP programos kūrėjai ir vadovai Dr. Tina Seeling bei Mike'as Lyonsas. Tarp universiteto mokslininkus pasitinkančių atstovų bus ir Stanforde jau 12 metų dirbantis lietuvis – KTU vizituojantis profesorius fizikas Artūras Vailionis, sakoma pranešime.

Skelbiama, kad šis KTU atstovų vizitas Stenforde ir Silicio slėnyje – jau trečiasis. Iš viso apie 30 žymių Lietuvos mokslininkų išvažiuojamųjų vizitų metu susipažino su JAV inovacijų sistema ir moksliniais tyrimais. KTU mokslininkai Stanforde – ne naujokai. Pavyzdžiui, KTU Telematikos laboratorijos vedėjas prof. dr. Arminas Ragauskas neinvazinės smegenų diagnostikos srityje dirba su Stanfordo nepriklausomų tyrimų laboratorija „Ginzton Lab“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų