REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Marija Gabrienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Laivybos sezonas dar tik įsibėgėja, tačiau inspektoriai nežada laukti piko ir jau pradėjo reidus vidaus vandenyse. Šiemet įvesta naujovė – išmanieji telefonai ne tik palengvins inspektorių darbą, bet ir be reikalo nestabdys buriuotojų, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl prastų orų tik gegužės viduryje prasidėjęs vidaus vandenų laivybos sezonas birželį- liepą turėtų išvilioti gausybę pramoginių laivų savininkų. Šiandien Lietuvoje įregistruoti beveik 69 tūkstančiai laivų, o teisę juos valdyti turi per 13 tūkst. laivavedžių. Pramoginių laivų amžius – gana įvairus.

REKLAMA

Pasak specialistų, naujų laivų techninė apžiūra atliekama po trejų metų, o štai senesnius kaip penkerių privalu tikrinti kasmet. Tačiau beveik pusė visų pažeidimų, pasak specialistų, nustatoma būtent dėl neatliktos techninės apžiūros. Pernai surašyti 96 protokolai.

Šiemet vidaus vandenyse numatoma – mažiausiai 30 reidų. Inspektorių darbą turėtų palengvinti išmanieji telefonai. Jais specialistai nuolat galės prisijungti prie vidaus vandenų laivų registro. Laivą patikrinti bus galima net ir savininkui pamiršus dokumentus. Pakaks ant borto esančio registracijos numerio.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tolo pamatę numerį, pažiūrėję įves, matys, kad jeigu laivas tvarkingas, nėra reikalo jo vytis, vaikytis ir be reikalo stabdyti ir tikrinti dokumentus. Jeigu bus duomenų bazėj matoma, kad laivas yra nepraėjęs techninės apžiūros, tai, be abejo, tada priplauks ir pareikalaus pasiaiškinti“, – sako Saugios laivybos administracijos direktorius Evaldas Zacharevičius.

Baudų dydis nekito. Pernai už pažeidimus išieškota beveik 18 tūkstančių litų. Vidutiniškai bauda pažeidėjui siekė apie šimtą litų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų