REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Mūsų žiniasklaida neparodo tikrosios situacijos, kuri yra Turkijoje. Televizija tik peikia savo šalies gyventojus, kad išėjo į gatves. Vakar visos žiniasklaidos priemonės buvo uždarytos, kurios palaikė protestuotojus“ , - Balsas.lt sakė 23-ejų metų turkė Fulya Akcimen, gyvenanti Izmiro mieste.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nesame patenkinti esama valdžia. Gezipark-Taksim – viena svarbiausių istorinių vietų ir viskas čia suniokota – pradedant prekybos centrais ir baigiant visa gamta. Mūsų kantrybė jau buvo perpildyta. Tai buvo draugiškas protestas, noras parodyti valdžiai, kad galime gražiuoju susitarti. Bet policija tiesiog mus puolė kaip žvėrys. Jie pradėjo naudoti specialias dujas, kurios yra uždraustos Europoje. Jie naudojo pipirines dujas ir Molotovo kokteilius“ , - pasakojo F. Akcimen.

REKLAMA

Mergina teigė, kad vakar vakare į Izmiro gatves išėjo apie 30 tūkstančių protestuotojų, taip norėdami pasakyti, kad nėra patenkinti valdžios sprendimais: „Jeigu tai tęsis ir toliau, mes tikime, kad juos nugalėsime. Norime apginti savo šalį. Apie 4 valandą ryto mano šeimą suėmė policiją ir nugabeno į areštinę. Gatvėje nebuvo galima iškvėpuoti, žmonės slėpėsi kavinėse, prekybos centruose, nes visur buvo pilna dujų“.

REKLAMA
REKLAMA

Kausto baimė

Paklausta, ar jaučia baimę dėl susidariusios situacijos šalyje, mergina nedrąsiai prasitarė, kad pirmiausia bijo netekti savo artimųjų: „Ėjau gatve ir mačiau, kai žmonės tiesiog dūsta nuo dujų. Jie kosėjo krauju, o veidai buvo pamėlę. “

„Daugelis žmonių bėgo slėptis į rūsius po namu. Tačiau policija jiems to neleido daryti, jie juos suimdavo ir išveždavo. Visi šie protestai tikrai ne dėl religijos. Valdžia bando prisidengti tuo. Tai didžiausias skandalas Turkijos istorijoje“ , - Balsas.lt sakė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų