REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį, birželio 1 dieną, Visuomenės harmonizavimo parke (Prienų raj., Vaizgakiemis) vyks 12-asis atviras Lietuvos medkirčių čempionatas “Medkirtys 2013”. Geriausi Lietuvos medkirčiai profesionalai mes iššūkį 2010 m. pasaulio čempionui estui Andresui Oleskui (Andres Olesk), išmėgins jėgas tarpusavyje ir susirungs su kolegomis iš kitų šalių – Lenkijos, Latvijos, ir Estijos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausi Lietuvos medkirčiai kovos dėl teisės dalyvauti medkirčių pasaulio čempionate, kuris kitais metais vyks Šveicarijoje ir varžysis 5 rungtyse: medžio pjovimo, grandinės keitimo, kombinuoto ir tiksliojo rąstų pjaustymo bei šakų genėjimo. Varžybos vyks individualioje įskaitoje pagal 2012 metų pasaulio medkirčių čempionato taisykles suaugusiųjų ir jaunių (iki 24 metų) kategorijose.

REKLAMA

"Rengdami atviruosius Lietuvos čempionatus pirmiausia siekiame didinti mūsų medkirčių profesinį meistriškumą. Toks čempionatas – puiki proga pasidalinti patirtimi tarpusavyje, pasilyginti su geriausiais užsienio meistrais. Tačiau svarbiausia – siekiame atkreipti dėmesį į saugius darbo metodus”, – sako čempionato teisėjas, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos (KMAIK) dėstytojas Arūnas Jurkonis. “Šiemet į svečius atvyksta medkirčių pasaulio čempionas, tad Lietuvos medkirčiai galės įrodyti, jog taip pat yra ne iš kelmo spirti".

REKLAMA
REKLAMA

Medkirčių varžybos prasidės 9:15 medžio pjovimo rungtimi Prienų m. urėdijos Meškapievių miške. Šios rungties eigą norinčius nušviesti žurnalistus kviečiame registruotis iš anksto adresu [email protected] (saugumo sumetimais).

13:30 varžybos persikels į Visuomenės harmonizavimo parką. Atvirasis Lietuvos medkirčių čempionatas yra vienas iš čia vyksiančios šeimos šventės - festivalio “Čia visa Lietuva” - renginių.

Čempionato žiūrovų ir festivalio svečių laukia daugybė nemokamų pramogų: triratukų lenktynės, lauko kino teatras, kinologų pasirodymai, akrobatai, žonglieriai, muilo burbulai, aitvarų dirbtuvėlės, liaudies žaidimai, skautų mokyklėlė. Renginio kulminacija – Gyčio Paškevičiaus ir grupės “Crazy Crow” pasirodymas 18 val.

12-ajį atvirą Lietuvos medkirčių čempionatą organizuoja Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija (KMAIK) ir UAB “Husqvarna Lietuva”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų