• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS), pasigesdamas valstybės vadovės pozicijos pareigūnų problemų atžvilgiu, prie prezidentūros šiandien surengė tylią protesto akciją.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 15.45 val.)

Prie prezidentūros esančioje S. Daukanto aikštėje susirinkę pareigūnai atsinešė plakatų su skambiais užrašais: „Pareigūnai prieš skurdą teisėsaugoje!“, „VRM valdymo aparatas pučiasi, Lietuvos gyventojų saugus gyvenimas žūsta!“, „Ar gali „basa“ LT teisėsauga užtikrinti ES saugumą?! Tyla...“ Taip pat atsineštas maišas, kuris buvo kažkuo pripildytas, o ant jo užrašyta: „Pažadai“.

REKLAMA

2008-2012 metais pareigūnų interesus gynęs Vytautas Bakas pabrėžė, kad prieš dvejus metus toks susirinkimas, kaip šis, prie prezidentūros, būtų buvęs pripažintas, kaip pareigūno vardo žeminimas: „Bet pareigūnai yra priremti prie sienos. Jie nori gyventi oriai. Prezidentė turi ne tik stebėti, bet ir veikti.“

Balsas.lt rašė:

„Planuojame protestuoti prie Prezidentūros tylomis, burnas užsirišę specialiomis juostomis. Taip elgtis mus verčia Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės nebyli pozicija teisėsaugą kamuojančių problemų atžvilgiu. Esame įsitikinę, kad ši iš Daukanto aikštės spengianti tyla jau darosi pavojinga Lietuvos žmonių saugumui”, - teigia NPPSS vadovas Vladimiras Banel.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt V. Banel pasakojo, kad pastaraisiais mėnesiais situacija iš esmės į gerąją pusę nė nepajudėjo: „Iš savo pusės padarėme tikrai nemažai. Kalbėjomės su Seimo nariais, kitais aukštas pareigas užimančiais asmenimis. Visi prašo laukti, kol situacija pagerės. Bet visuomenės saugumas niekam nerūpi.

Todėl norime kreiptis į valstybės vadovę. Ji nėra atsitiktinis žmogus, prezidentei pavaldi teisėsauga. Prezidentė negali apsiriboti tik policijos sistemos vadovų skyrimu. Šalies vadovė turi pareigą rūpintis teisėsauga. Bet jos paskutinių metų reakcija yra pasyvi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų