REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnai studijas aukštojoje mokykloje abiturientai pasirenka patys dar nežinodami, ką norės veikti ateityje, kokį darbą dirbti ir kokioje srityje galės save geriausiai realizuoti. Tačiau kiekvienas tikisi, kad studijų metu įgyta patirtis bei kompetencijos padės siekti karjeros aukštumų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus kooperacijos kolegijos organizuotoje tarptautinėje konferencijoje „Studijų tarptautiškumo problematika studentų, dėstytojų, darbdavių požiūriu“ buvo aptartos šiandieninio aukštojo mokslo aktualijos, populiarėjančios profesinės studijos, profesinio mokymo institucijoje gautų bei aukštojo mokslo institucijoje suteikiamų kompetencijų derinimo galimybes. Dėmesys skirtas ir gretutinių studijų programų bei jungtinių studijų programų kokybei aptarti.

REKLAMA

„Žodis kooperacija, esantis mūsų kolegijos pavadinime, reiškia bendradarbiavimą, kuris pagrįstas atsakingu veikimu. Nors ši konferencija yra skirta tarptautiškumo problemoms, tačiau tuo pačiu ji yra ir apie bendradarbiavimą. Šiandien kalbėdami apie strateginius kokybės planus, tokius kaip atitiktis ūkio plėtros poreikiams, modernumas, globališkumas, suprantame, kad tą pasiekti galima tik glaudžiai bendradarbiaudami. Tarptautiškumas tampa jungiamąja grandimi, siekiant šių tikslų“, - konferencijoje kalbėjo Romualdas Pusvaškis, Vilniaus kooperacijos kolegijos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, šiandien tiek akademiniam personalui, tiek patiems studentams yra svarbu žinoti, kokias dalykines ir bendrąsias kompetencijas yra svarbiau įgyti. Diskusija jau kurį laiką vyksta tiek akademinėje bendruomenėje, tiek tarp darbdavių ar socialinių partnerių.

„Šiandien mes labai dažnai girdime, kad studentams, absolventams pritrūksta praktinių įgūdžių bei savarankiškumo, atsakingumo ir kitų bendrųjų savybių. Tarptautinių programų galimybės leidžia pasiekti tai, kad šių gebėjimų būtų įgyjama jau studijų metu. Kalbant apie darbo rinkos poreikių tenkinimą, tai yra svarbu turėti tiek profesines (įgyjamas profesinio mokymo metu), tiek ir aukštojoje mokykloje įgyjamas kompetencijas. Tai yra tas derinys, kuris kalbant su darbo rinkos atstovais, darbdaviais, yra pats svarbiausias“, - sakė R. Pusvaškis. Pranešimus konferencijoje taip pat skaitė Kooperatinės bendrovės Lietuvos kooperatyvų sąjungos l. e. p. generalinis direktorius Raimondas Koreiva, Studijų kokybės vertinimo centro Studijų vertinimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Aušra Rostlund, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro direktorius dr. Vytautas Petkūnas, UAB „Kvalitetas“ jaunimo verslumo ugdymo centro vadovė Gintarė Serafinaitė, AB „Swedbank“ Personalo vadovė Milda Autukaitė, UAB CVO Recruitment Personalo atrankos konsultantė Marija Miselytė bei kiti aukštųjų bei profesinių mokyklų ir darbdavių atstovai.

Pranešėjai vienbalsiai pripažino, kad studijų metu svarbu įgyti tiek dalykines, tiek bendrąsias kompetencijas. Tik visapusiškai išsilavinusiam jaunam žmogui bus lengviau susirasti darbą, užmegzti glaudžius bendradarbiavimo ryšius ir kilti karjeros laiptais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų