REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 14–16 d. Monto More (Portugalija) vyks Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas, kuriame Lietuvai atstovaus penkios įgulos

REKLAMA
REKLAMA

Čempionate atskirose distancijose startuos: vienvietė kanoja 200 m – Jevgenijus Šuklinas, dvivietė kanoja 1000 m – Jevgenijus Šuklinas ir Tomas Gadeikis, vienvietė baidarė 200 m – Ignas Navakauskas, dvivietė baidarė 200 m – Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, dvivietė baidarė 1000 m – Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas. Komandos treneriai – Egidijus Gustas ir Romas Petrukanecas, kinezitarapeutas – Jurijus Vaščenkovas.

REKLAMA

Kur mūsų irkluotojai rengiasi čempionatui? – paklausėme naujojo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinio sekretoriaus Romo Petrukaneco.

Trakuose. Komanda paaiškėjo po pastarųjų Pasaulio taurės varžybų Rašicėje, sportininkai į rinktinę pateko pagal pasiektus rezultatus.

Rinktinės lyderis – J.s Šuklinas. Ar ir Portugalijoje iš jo tikitės medalių?

Taip, sportininkas kartelę užkėlė labai aukštai ir jos, turbūt, negalima nuleisti.

Tačiau jam kol kas nelabai gerai sekasi irkluoti dvivietę kanoją su kauniečiu T. Gadeikiu. Vis dėlto nusprendėte juos dar kartą išbandyti?

REKLAMA
REKLAMA

Taip, kol kas jiems nelabai sekasi. Per Pasaulio taurės varžybas šį įgula buvo dešimta, tačiau vienu metu buvo sužibusi viltis, kad mūsų kanojininkai gali patekti į finalą. Deja, buvo šiek tiek pritrūkta plaukiant paskutinius distancijos metrus.

Pagalvojome, kad įgulai reikėtų suteikti dar vieną šansą ir patikėti jiems dvivietę kanoją irkluoti ir Europos čempionate. J. Šuklinui būtinai reikia atsipūsti ir prablaivyti galvą nuo tų 200 metrų, jam reikia ir kitokios distancijos, naujos įgulos.

Kokie uždaviniai keliami kitiems sportininkams?

Visos penkios įgulos realiai pretenduoja patekti į finalą. Praėjusiame Pasaulio taurės varžybų etape gana gerai pasirodė R. Nekriošius ir A. Olijnikas. Manau, kad tai antrasis mūsų ekipažas, kuris per Europos čempionatą gali kažką padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinėje jau kuris laikas – nė vienos moters baidarininkės. Ar tai ne tragedija?

Taip, blogai. Sovietmečiu Lietuvos baidarininkės buvo Lietuvos rinktinės pagrindinis ramstis, o dabar – didelis galvos skausmas. Viso pasaulio šalių rinktinėms atstovauja ir moterys, ir vyrai. Deja, pas mus to nėra. Mūsų baidarininkės dar labai jaunos, neturi patirties.

Dabar vien tiktai su jomis specialiai pradėjo dirbti keli treneriai – Pavelas Bespalovas, Gintautas Aleksiejūnas, Segejus Sorokinas. Tačiau dar per mažai laiko, kad iš jaunųjų sportininkių būtų galima ko nors reikalauti.

Kokios pagrindinės metų varžybos dar lauks Lietuvos baidarininkų ir kanojų?

Pasaulio universiada Kazanėje ir pasaulio čempionatas Duisburge.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų