• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pareiškė „pasitikėjimą“ savo vadove Christine Lagarde, kuri ketvirtadienį Prancūzijoje stojo prieš teismą, kad atsakytų į klausimus apie savo vaidmenį 2007 metų valstybės išmokų skandale.

REKLAMA
REKLAMA

„Vykdančioji valdyba buvo supažindinta su medžiaga, taip pat ir naujausia, ir toliau reiškia pasitikėjimą vadybiniais direktorės sugebėjimais efektyviai eiti savo pareigas“, – sakė TVF atstovas spaudai Gerry Rice.

REKLAMA

TVF vadovė Ch. Lagarde ketvirtadienį teisme buvo apklausta dėl valstybės išmokos į nemalonę patekusiam magnatui Bernardui Tapie, kai ji buvo Prancūzijos finansų ministrė.

Šią bylą svarsto Respublikos teisingumo teismas, nagrinėjantis nederamo ministrų elgesio atvejus.

Ch.Lagarde turėjo paaiškinti, kaip 2007 metais sprendė ginčą, kuris baigėsi tuo, kad B.Tapie buvo išmokėta 285 mln. eurų.

Kaip primenama BBC tinklalapyje, ši istorija prasidėjo 1993 metais, kai B.Tapie, laikomas viena spalvingiausių asmenybių Prancūzijos versle, pardavė savo dalį, turėtą bendrovėje „Adidas“ bankui „Credit Lionnaise“.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus bankas perpardavė akcijas už didesnę kainą. Tada B.Tapie pareiškė, kad „Credit Lionnaise“ jį apgavo, ir pareikalavo, jog bankas kompensuotų patirtus nuostolius.

Aukščiausiasis teismas priėmė sprendimą, kuris buvo nenaudingas B.Tapie, todėl šis padavė apeliaciją.

Verslininko ir banko ginčą stebėjo Finansų ministerija, ir tuometinis Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pasiūlė finansų ministrei Ch.Lagarde perduoti bylą į arbitražą.

Galiausiai, 2007 metais verslininkui B. Tapie per valstybines įstaigas buvo išmokėta 285 mln. eurų kompensacija – gerokai didesnė, negu jis būtų prisiteisęs.

Valstybei priklauso dalis banko „Credit Lionnaise“ akcijų. Be to, žinoma, kad B. Tapie palaikė buvusį prezidentą N. Sarkozy.

Pasak BBC korespondento, Ch. Lagare nėra kaltinama, kad iš to būtų turėjusi kokios nors naudos, bet gali būti, kad ji, kaip finansų ministrė, viršijo savo įgaliojimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų