REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja Vilniaus universiteto Hidrologijos ir klimatologijos katedros įsigyta įranga leis atlikti tikslesnius mikroklimato tyrimus, o studentams dirbti su naujausiomis technologijomis. VU Hidrologijos ir klimatologijos katedra, pasinaudojusi biologinių ir žemės gelmių išteklių studijoms reikalingos infrastruktūros atnaujinimo ir kūrimo projektu „BioGeoNauda-C” jau birželio viduryje išbandys naują hidrologinę ir meteorologinę įrangą, sakoma  projekto vykdytojų pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak projektą įgyvendinančios UAB „Elsis TS“ generalinio direktoriaus Dariaus Imbraso, universitetas įsigijo naują įrangą, kuri leis ne tik atlikti tikslesnius hidrologinius ir meteorologinius matavimus, bet ir studentams įgyti praktikos su naujausiomis technologijomis.

REKLAMA

„Dirbdami su šia įranga studentai atliks įvairius tyrimus, susipažins su prietaisų galimybėmis ir matavimų metodika. Šie įgūdžiai leis lengviau adaptuotis būsimose darbo vietose ir žengti su pasauliu koja kojon“, – naujos įrangos privalumus minėjo D. Imbrasas.

D. Imbraso nuomonei pritaria ir VU Hidrologijos ir klimatologijos katedros vedėjas profesorius Arūnas Bukantis.

„Nupirktos naujos mobilios meteorologinės stotelės skirtos miesto mikroklimato tyrimams ir mokomosioms studentų praktikoms, kurios vyksta mūsų turimoje bazėje Molėtų rajone. Šių praktikų metu yra tiriami įvairių kraštovaizdžio elementų mikroklimato ypatumai: ežerų, miško, dirbamų laukų, kalvų“, – sakė A. Bukantis.

REKLAMA
REKLAMA

„Universitetas turėjo stacionarią meteorologijos stotį, o šios mobilios stotelės veikia distanciniu būdu, vyksta automatinė registracija, darbas gali vykti be žmogaus priežiūros“, – pridūrė profesorius A. Bukančio teigimu, įsigyti hidrologiniai prietaisai bus naudojami vandens tėkmės greičio, debito, vandens lygio ir vandens kokybės matavimams atlikti.

„,Tai svarbiausi parametrai, kuriuos turime vertinti ir sekti analizuodami Lietuvos vandens išteklius, o nauji hidrologiniai prietaisai gerokai išplės galimybes vykdyti šiuos tyrimus dar aukštesne kokybe“, – teigė A. Bukantis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų