REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

1800 litų pastovus atlyginimas ir iki 2500 litų komisinių, kurių dydis tiesiogiai priklauso nuo pardavėjo darbštumo ir gebėjimų. Tiek „į rankas” uždirba pardavimo profesionalai, turintys daugiau nei pusketvirtų metų aktyvaus pardavimo patirties. Taip teigia specialistų paieškos portalo CV Market ekspertai, per metus iki 2013 m. balandžio išanalizavę 256 Lietuvos darbdavių realiai mokamus atlyginimus savo pardavėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Neturintis stažo ar dirbę su aktyviais pardavimais (t.y. ne už prekystalio ar prekybos salėje) mažiau nei pusmetį, gali tikėtis 1000 Lt algos. Sėkmingai parduodami jie gali užsidirbti dar ir nemažai komisinių, kurie siekia nuo 40 iki 150 proc. atlyginimo. Pastovi alga išauga iki 1500 litų tik stažui pasiekus 1,5–2 metus, o dirbantiems su pardavimais ilgiau 3,5 metų darbdaviai moka iki 1800 Lt. Iš procentų tokie profesionalai gali prisidurti nuo 1100 iki 2500 Lt, atskaičius mokesčius. Labai panašios tendencijos vyrauja ir Kaune bei Klaipėdoje.

REKLAMA

„Šiame tyrime išskirtinį dėmesį skyrėme išimtinai aktyviais pardavimais, o ne dar ir kitomis veiklomis užsiimantiems darbuotojams, – teigia CV Market organizacijų psichologas Kostas Zalatoris. – Be to, rėmėmės pačių darbdavių pateiktais atlyginimų dydžiais, kuriuos jie įsipareigoja mokėti ir iš tikrųjų moka pardavėjams. Planuojame panašius tyrimus vykdyti reguliariai, nes pamatėme, kad tokio pobūdžio informacija labai paklausi. Darbdaviams itin svarbu mokėti rinkoje konkurencingą atlyginimą.”

REKLAMA
REKLAMA

„Vertindami duomenis pagal įmonės dydį, pastebėjome, kad šis veiksnys nesusijęs su mokamo atlyginimo pardavėjams dydžiu, – sako K. Zalatoris. – Akivaizdu, kad didesnį atlyginimą darbuotojai gali gauti ekonomiškai aktyvesniuose šalies regionuose arba paklausesniuose verslo sektoriuose: IT, medicinos bei farmacijos, energijos gamybos srityse. Įžvelgiame, kad mažesnės įmonės gali konkuruoti lankstumu su didesnėmis kompanijomis, kuriose vyrauja didesnis organizacinio formalizmo ar centralizacijos laipsnis.”  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų