REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) posėdyje trečiadienį parlamentarai svarstė Naglio Puteikio elgesį dėl jo viešų pasisakymų, kuriuose parlamentaras kritikuoja policijos darbą, ir rekomendavo jam nepamiršti politiko elgesio kodekso.

REKLAMA
REKLAMA

N.Puteikis EPK posėdyje priminė įvykius, dėl kurių kritikavo policijos veiklą – G. Beresnevičiaus ir kitų sulaikytųjų gabenimą, vaikų sulaikymą už kreidelėmis užrašytą žodį ,,tiesos“ Kaune ir kitus atvejus, kai vaikai buvo sulaikyti ir apklausti neinformavus apie tai tėvų ir vaikų teisių apsaugos institucijų atstovų.

REKLAMA

,,Visos citatos, kurias pateikė policija, yra iš mano vertinimų. Tai G. Beresnevičiaus nužudymas, vaiko uždarymas automobilyje ir vaikų persekiojimas dėl nupiešto žodžio ,,tiesos“ Kaune (...) Praeitos kadencijos komisija taip pat buvo gavusi policijos raštą, ir policija taip pat bandė pateikti, kad aš abstrakčiai vertinu įvykius arba pykstu“, – posėdyje aiškino N. Puteikis.

Priminęs, kad G. Beresnevičius buvo išgėręs, tačiau vėliau taip pat buvo pasielgta su visai blaivia moterimi, o neseniai vėl apklausti vaikai be tėvų ir vaiko teisių apsaugos tarnybų atstovų, N. Puteikis sakė, kad jei būtų norėjęs suvesti sąskaitas su policija, būtų ko nors ėmęsis anksčiau. Pabrėžęs, kad jeigu tie atvejai būtų buvę ištirti laiku, panašūs incidentai nesikartotų.

REKLAMA
REKLAMA

N.Puteikis taip pat sakė, kad policija niekada nepripažįsta jokių klaidų – ,,jie niekada dėl nieko neatsiprašė“, o liūdniausia esą tai, kad ,,kai praeitos kadencijos komisija mane svarstė, areštinėje vėl buvo sumuštas žmogus“.

Parlamentaras komisijos posėdyje priminė, kad piliečiams užtikrinama teisė kritikuoti pareigūnų darbą ir ,,visais atvejais aš kritikavau policijos vadovus, nes mačiau, kad jokios kitos priemonės neveikia, jokie tyrimai nevyksta“, – posėdyje pareiškė N. Puteikis.

EPK pirmininkas Valentinas Stundys po komisijos posėdžio žurnalistams aiškino, kad EPK pasiūlė N. Puteikiui ,,suderinti savo veiksmus, elgesį su valstybės politiko elgesio kodeksu, kuriame labai aiškiai yra susakyti bendrieji principai ir nuostatos, kurios taikomos politikui – nuo pagarbos žmogui, valstybės institucijoms, sąžiningumo, aukščiausių moralės standartų, deramo elgesio visuomenėje ir taip toliau“, – sakė jis.

Tačiau V. Stundys pripažino, kad šis pasiūlymas yra rekomendacinio pobūdžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų