• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimtus tūkstančių gyventojų savanoriškai tvarkyti aplinką suburianti akcija DAROM, šiemet, kaip ir kasmet sulaukė Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir jos komandos dėmesio. Burbiškėse, kur šeštadienį vyko kasmetinė Burbiškių dvaro tulpių žydėjimo šventė, šalies vadovė pasodino ąžuoliuką, taip nubrėždama gaires būsimoms DAROM iniciatyvoms. „Akcija „Darom“ – tai šventė. O šventės skirtos tam, kad pasigražintume. Kviečiu visus, ne tik kartą metuose, bet kasdien, tvarkytis ir gražinti aplinką, taip išreiškiant meilę Lietuvai“,- svajonėmis Burbiškėse dalinosi Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kur akcijos „Darom“ garbei pasodino ąžuoliuką. Šia iniciatyva Prezidentė padiktavo kitų metų „Darom“ strategiją: šiemet projektas išaugo ir tvarkėme ne tik miestų teritorijas, bet ir miškus bei nacionalinius parkus, o kitąmet ne tik švarinsime bei tvarkysime aplinką miestų ir miškų teritorijose, bet ir gražinsime ją sodindami gėles, medelius ir prisidėdami prie kitų aplinkos puoselėjimo idėjų. „Projektas „Darom“ kasmet plečiasi, auga ir būrio entuziastų bei savanorių pagalba užsiima vis didesnę teritoriją, kuo visi kartu ir galime pasidžiaugti“,- sako „Darom“ vadovas Karolis Sargūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji talkai užsiregistravusi bendruomenė FK „Prelegentai“ „šukavo“ Nemenčinės mišką Pramogų verslo atstovų ir profesionalių žaidėjų futbolo komanda „Prelegentai“ šiemet buvo pirmoji talkai miškuose užsiregistravusi bendruomenė. Įžymūs visuomenės veikėjai ir profesionalūs sportininkai savo pajėgas sustiprino prijungdami mažuosius „Žalgirio“ klubo akademijos auklėtinius ir ankstų šeštadienio rytą nelegalius sąvartynus tvarkė Nemenčinės miške. „Radome tokių siurprizų, kokių rasti gamtoje tikrai nesinorėtų. Miela tauta, būkime protingi!”,- iniciatyviai ragino FK “Prelegentai” komandos narys Mindaugas Ponomariovas. Tačiau nepaisant pasibaisėtinų radinių komanda vienbalsiai pritarė kitąmet ir vėl dalyvausianti tradicija jau tapusioje aplinkos tvarkymo akcijoje.

REKLAMA

Pirmieji „Darom 2013“ skaičiai Pirmadienį Generalinė miškų urėdija paskyrė duomenų skaičiavimui. Pirmoji šių metų statistika tokia: sutvarkyti net 400 taškų miškuose bei nacionaliniuose parkuose. Pasak K. Sargūno šių metų „Darom“ augimas pasiteisino: miškuose ir parkuose sutvarkytos visos urėdijos nurodytos probleminės vietos. Tikslių duomenų apie savivaldybėse sutvarkytų teritorijų skaičių dar laukiama, tačiau jau aišku, kad „Darom 2013“ gegužės 11-ąją dieną savanoriavo net 150.000 socialiai atsakingų piliečių. Karolis Sargūnas dalinasi projekto organizatorių pastebėjimais: „Kasmet surenkamų šiukšlių kiekis mažėja, tai rodo, kad laikui bėgant ekologinė kultūra ir kiekvieno piliečio sąmoningumas bręsta ir auga. Turime begalę svajonių ateičiai, kaip projektas gali plėstis ir į ką dar didesnio ir dar gražesnio jis gali išaugti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų