• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol „Microsoft“ įveikinėja sunkumus bandydama įtikinti vartotojus pasirinkti operacinę sistemą „Windows 8“ bei sprendžia dar daugiau problemų dėl „Windows Phone“ populiarumo, mobiliųjų įrenginių rinkoje ji dalyvauja praktiškai visur. Šis dalyvavimas susijęs su operacinėje sistemoje „Android“ naudojamomis technologijomis, o „Microsoft“ tokia padėtis yra gana naudinga.

REKLAMA
REKLAMA

Kurdama „Android“ bendrovė „Google“ naudojo daugelio kompanijų technologijas apie tai jų neinformavusi (teiginiai, kurie neretai skamba iš „Microsoft“ lūpų ir su kuriais „Google“ nelinkusi sutikti). Programinės įrangos milžinė teigia, kad jos technologijas naudoja apie 80 proc. „Android“ įrenginių. Daugelis įrenginių su šia OS gamintojų jau pasirašė licencinių išmokų sutartis be ilgų teisminių ginčų. Tarp tokių yra ir „Samsung“, LG, HTC, „Foxconn“ ir kitos. Licencines išmokas už „Android“ „Microsoft“ gauna nuo 2011 metų.

Analitikų manymu, vidutinė licencinių išmokų bendrovei „Microsoft“ suma už kiekvieną „Android“ įrenginį siekia apie 8 dolerius. Skaičiavimai rodo, kad šiemet bendra išmokų suma sudarys apie 3,4 mlrd. JAV dolerių. Kadangi „Android“ mobiliųjų įrenginių tiekimas nuolat auga, 2017 metais išmokų dydis gali pasiekti 5,9 mlrd. dolerių, jei pavyks surinkti bent pusę prognozuojamos sumos, ir net 8,8 mlrd. dolerių, jei licencinės išmokos bus mokamos nuo 75 % visų „Android“ įrenginių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų