REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Savaitgalį Lietuvoje oficialiai prasideda paplūdimio tinklinio sezonas. Tai patvirtina ir stambus renginys – Vilniuje prie „Baltojo“ tilto vyksiantis Rytų Europos moterų čempionato etapas. Čia pasirodyti žada ir iš varžybų užsienyje neseniai grįžusios mūsų šalies paplūdimio tinklinio lyderės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio merginų iki 19 metų čempionės I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė sėkmingai pradėjo sezoną dar balandžio pradžioje Turkijoje. Ten vykusiame Europos moterų čempionato etape jos iš 35 porų užėmė 13- vietą.

REKLAMA

Tiesa, Vokietijos čempionate ir pasaulio čempionato etape Kinijoje jų pasirodymai nedžiugino. Hanoveryje iškovota viena pergalė iš keturių, o Šanchajuje krautis lagaminus teko po pirmos nesėkmės. „Ačiū, blogai, - paklausta, kaip vertina pasirodymą Vokietijoje ir Kinijoje, atsakė Ieva. – Galima kaltę suversti laiko skirtumui – žaidėme antrą valandą Lietuvos laiku – galima ir sau pačioms.“

„Jaunimo varžybose jos visuomet tarp lyderių, o dabar pradeda žaisti ir moterų varžybose. Čia pergalių daug nebus. Kartais tokiame pereinamame laikotarpyje per visus metus tinklininkai neiškovoja pergalių“, - ramino Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas ir paplūdimio tinklininkių treneris Marius Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Šįmet I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė rengiasi dalyvauti net keturiuose jaunimo Europos ir pasaulio čempionatuose. Anot M. Vasiliausko, merginos pajėgios patekti į šių turnyrų dvyliktukus ir net šešetukus: „Toliau komandos apylygės, tad šansų kovoti dėl medalių turi visi.“

Kokie merginų tikslai ateinantį savaitgalį Vilniuje vyksiančiame Rytų Europos moterų čempionato etape? „Grįžome iš Kinijos praėjusį savaitgalį ir tikrai nesame geriausios sportinės formos. Ten labai saugojomės, kad neapsinuodytume maistu“, - sakė M. Povilaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak I. Dumbauskaitės, pernai tokiose varžybose Vilniuje joms pavyko laimėti 5-6 vietas, panašų rezultatą mėgins pakartoti ir šįmet. „Tiesa, prognozuoja lietų. Tai būtų blogai. Mums reikalinga Sachara“, - juokėsi ji. Turnyre sostinėje dalyvaus penkios Lietuvos, šešios Rusijos, keturios Latvijos ir viena Baltarusijos komandos.

Dar vienas paplūdimio tinklinio akcentas Lietuvoje – Europos jaunimo iki 20 metų čempionatas Vilniuje rugpjūčio 5–11 dienomis. „Darbų nemažai. Pirmiausiai reikia padidinti tribūnų skaičių iki 1000 ir įrengti VIP ložę. Itin sunku buvo surasti viešbučių, nes tuo metu didelis užimtumas“, – pasakojo M. Vasiliauskas.

REKLAMA

„Prieš dvejus metus Lietuvoje tapome U18 Europos čempionėmis, visi tikėsis, kad laimėsime ir dabar prizinę vietą. Man tai bus reikšmingiausias čempionatas iš visų keturių šiais metais. Juk žaisime namie", - tvirtino Ieva. Europos jaunimo iki 20 metų čempionate Lietuvai atstovaus I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė, Urtė Andriukaitytė ir Simona Vaičiukynaitė, Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius, o dar viena vaikinų pora paaiškės vėliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų