REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaraisiais metais Lazdijuose pagal projektą „Lazdijų hipodromo modernizavimas ir pritaikymas kompleksiniam turizmo paslaugų teikimui“ vykdyti darbai – baigti. Nuo šiol tradicinėmis tapusias ristūnų lenktynes rajono gyventojai ir svečiai stebės naujame – modernizuotame hipodrome.

REKLAMA
REKLAMA

Projekto įgyvendinimo metu buvo naujai įrengtos 500 vietų žiūrovų tribūnos, skirtos patogiam vykstančių renginių stebėjimui, vietos žirgams laikyti ir išlaipinti, pagalbinės patalpos, atnaujinti žirgų bėgimo takai su varžybų aikštele, kurių būklė iki šiol buvo itin bloga, taip pat sutvarkyta automobilių stovėjimo aikštelė. Naujame modernizuotame hipodrome planuojama vykdyti ne tik ūkinę, bet ir komercinę veiklą, kviečiant svečius į kultūrinius, sporto bei laisvalaikio renginius.

REKLAMA

Gilias žirgininkystės tradicijas turinčiam kraštui modernus hipodromas itin reikšminga investicija į palankių sąlygų aktyvaus ir sportinio turizmo plėtrą. Rajono gyventojai, svečiai ir turistai turės galimybę aktyviai praleisti laisvalaikį moderniai įrengtame hipodrome, bus užtikrinama didesnė turizmo paslaugų įvairovė, geresnė jų kokybė bei toliau sėkmingai plėtojamos žirgininkystės tradicijos, žirgų sportas.

Projektas įgyvendinamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 1 prioriteto „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai” įgyvendinimo priemonę „Ekologinio (pažintinio) turizmo, aktyvaus poilsio ir sveikatos gerinimo infrastruktūros kūrimas ir plėtra”. Projekto vertė siekė 4 239 896,00 Lt. Didžioji dalis lėšų skirta iš

Europos regioninė plėtros fondo – 3 815 914,00 Lt. Savo lėšomis prisidėjo ir Lazdijų rajono savivaldybė, skirdama projekto įgyvendinimui 423 982,00 Lt.

Projektas padeda sumažinti ekonominius ir socialinius skirtumus tarp regionų ir ES piliečių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų