REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau keletą metų iš eilės „Vaikų linija“ kelia emocinės pagalbos prieinamumo klausimą, nes kaip rodo „Vaikų linijos“ statistiniai duomenys, poreikis ženkliai viršija teikiamos pagalbos galimybes. 2012m. per 9877 darbo valandas „Vaikų linijos“ konsultantai atsiliepė į 153 tūkst. skambučių ir tai yra 10,2 proc. daugiau nei 2011m. Per metus buvo užfiksuoti 3,69 mln. bandymų paskambinti į „Vaikų liniją“.

REKLAMA
REKLAMA

2012 metais tarptautinių institucijų skirtas finansavimas „Vaikų linijai“ siekė beveik 189 tūkst. litų, tai sudaro daugiau nei 50% visos „Vaikų linijos“ 2012 metais gauto finansavimo. Tuo tarpu valstybės ir savivaldybių institucijų finansavimas sudarė 21% tarnybos biudžeto. Nors 2012 m. Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija (LTPPTA) pateikė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) bei Seimo komitetams pasiūlymus, kaip padidinti pagalbos telefonu prieinamumą ir šiam planui pritarė trys Seimo komitetai, tačiau finansavimas nebuvo skirtas. „Mūsų skaičiavimais viena valanda tarnybos darbo kainuoja apie 30 Lt. 2012 m. SADM Vaikų linijai skyrė 4,63 Lt. už darbo valandą, kas sudaro 15,4 proc. visos paslaugos kainos“, - sako „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. – „Panaši suma greičiausiai bus skirta ir šiais metais, tačiau nors jau baigiasi ketvirtas šių metų mėnuo, finansavimo „Vaikų linija“ dar nėra gavusi.“

REKLAMA

Trūkstamas lėšas organizacija stengiasi pritraukti iš kitų finansavimo šaltinių - savivaldybių, privačių asmenų, verslo įmonių. Apie 10 tūkst. Lt. paramos „Vaikų linijai“ 2012 m. skyrė Lietuvos gyventojai, pervesdami dalį savo pajamų mokesčio. „Norime nuoširdžiai padėkoti visiems žmonėms „Vaikų linijai“ skyrusiems dalį savo pajamų mokesčio. Daugiau nei pusę skirtos paramos panaudojome Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savanorių kvalifikacijos kėlimo seminarui iš dalies apmokėti, kitą paramos dalį panaudosime iš dalies apmokėdami savanorių rengimo specialisto darbą,“ – pasakoja „Vaikų linijos“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vaikų linija“ finansavimo šaltinių ne tik ieško prašydama valstybės institucijų ar verslo paramos, tačiau ir pati teikdama papildomas mokymų paslaugas. Pačios organizacijos uždirbtos lėšos 2012 m. sudarė 11% viso organizacijos biudžeto. 2013 metais „Vaikų linijos“ veiklą finansiškai remia: bendrovė TEO, JAV ambasada, Europos Komisijos Saugesnio interneto programa, Lietuvos gyventojai, skiriantys paramą aukojimo portale aukok.lt, pervedantys paramą tiesiogiai ir skiriantys dalį pajamų mokesčio. Paslaugomis tarnybą remia Vilniaus miesto savivaldybė, UAB "aCoobe", UAB „Mediaskopas“, VĮ poilsio namai „Baltija“, „Not Perfect | Y&R Vilnius“, UAB „Time Leaders“, UAB S&O Renginiai, UAB „Aliarmo sistemos“, Maxima, RsV agentūra AD VERUM, bendrovė „Family Production“, Maxima, UAB S&O Renginiai, Lietuvos radijas ir televizija.

Apie Vaikų liniją: Vaikų linijos veiklą organizuoja: VšĮ „Vaikų linija“ Vilniuje, Kauno vaikų gerovės centras „Pastogė“, Kauno Dainavos jaunimo centras bei Klaipėdos pedagoginė psichologinė tarnyba. Taip pat „Vaikų linija“ veikia kaip saugesnio interneto „Pagalbos linija“ pagal Lietuvoje įgyvendinamą „Saugesnio interneto“ programą (www.draugiskasinternetas.lt). Vaikai ir paaugliai iš visos Lietuvos gali skambinti nemokamu numeriu 116111 ir klausti ne tik apie elektronines patyčias, bet ir apie asmeninių duomenų saugumą, apie romantinius santykius internete, duomenų vagystę ir kitus jiems rūpimus klausimus. Tarnyba yra ilgametė Lietuvos telefoninės psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos (www.klausau.lt) narė. Ji taip pat priklauso tarptautinei organizacijai „Child Helpline International“ (www.childhelplineinternational.org), vienijančiai per 160 panašių pagalbos linijų visame pasaulyje. „Vaikų linija“, teikdama pagalbą vaikams europiniu numeriu 116111, bendradarbiauja su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistais. Tai leidžia užtikrinti vaikams ne tik emocinės paramos prieinamumą, bet ir socialinių, teisinių konsultacijų bei paslaugų gavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų