REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo ir Leiboristų partijos trečiadienį rinksis į suvažiavimą, kuriame bus svarstomas klausimas dėl susijungimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Darbo partija, bendras suvažiavimas, kuriame bus sprendžiamas šių dviejų partijų susijungimo klausimas, vyks Kėdainiuose.

REKLAMA

Darbo partija ir jaunimo organizacijos „Darbas“ pagrindu įkurta Leiboristų partija kovo pabaigoje pranešė, kad susijungs.

Viešai buvo pranešta, kad jos reorganizuojamos susijungimo būdu į naują juridinį asmenį – Darbo partiją. Pasibaigiantys juridiniai asmenys – Darbo partija ir Leiboristų partija. Naujas juridinis asmuo – Darbo partija.

Leiboristų partija įkurta 2008 metais jaunimo organizacijos „Darbas“ pagrindu, ją inicijavo Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho bendražygis Viktoras Fiodorovas, šiuo metu Seimo narys „darbietis“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie galimą jungimąsi su Leiboristų partija dar vasarį buvo užsiminęs Darbo partijos vadovas V. Uspaskichas. Tąkart jis svarstė, jog leiboristai greičiausia gali prisijungti jau tada, kai įvyks planuojamas „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ susijungimas.

Prokuroras Saulius Verseckas yra prašęs teismo uždrausti jungtis „darbiečiams“ ir „tvarkiečiams“, argumentuodamas, kad tokiu atveju Darbo partija išnyktų ir jos nebebūtų galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Teismas šį prašymą atmetė, argumentuodamas, kad draudimas jungtis partijoms galėtų prieštarauti Konstitucijai ir Politinių partijų įstatymui.

Darbo partija kaltinama 2004–2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų.

Darbo partijos atstovai kategoriškai atmeta kaltinimus ir bylą sako esant politinę. Ši byla teismą pasiekė dar 2008 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų