REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, miegamuosiuose rajonuose, planuojama pastatyti Jono Pauliaus II vardu pavadintą bažnyčią ir parapijos namus, kuriuose planuojama įrengti socialinių paslaugų centrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Idėją jau seniai nešiojausi širdyje: kaip įamžinti palaimintojo popiežiaus Jono Pauliaus II vizitą Lietuvoje? Rugsėjį sukaks lygiai 20 metų, kai Šventasis Tėvas čia lankėsi, tad gimė idėja tarp Justiniškių ir Pašilaičių kurti jo vardu pavadintą parapiją. Ten gyvena daug žmonių, tikintiesiems nėra kur susirinkti, reikia važiuoti arba į Vilniaus palaimintojo Jurgio Matulaičio parapiją, arba į Kalvarijas, nes Fabijoniškėse taip pat nieko nėra“, – naujienų portalui delfi.lt sakė kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

REKLAMA

Kaip patikslino bažnyčios projektą rengiantis architektas Kėstutis Pempė, bažnyčia ir parapijos namai planuojami tarp Medeinos ir Žemynos gatvių. „Dabar projekto pradžia, pagal jį bažnyčia nenumatoma labai didelė, apie 450 kvadratinių metrų ploto“, – naujienų portalui sakė architektas.

Kardinolo A.J.Bačkio teigimu, prieš kelerius metus Bažnyčia minėtoje Vilniaus vietoje atgavo žemę. „Tačiau tame sklype, manau, turi iškilti ne tik bažnyčia, bet ir dienos centras, kad galėtų vykti „Carito“ ir kita reikiama veikla, kad parapija būtų gyva. Kad būtų salių katechezei, patalpų karitatyvinei veiklai, kad visuomenei pasitarnautų“, – pabrėžė kardinolas.

A.J.Bačkio nuomone, tai būtų gražiausias būdas pagerbti Jono Pauliaus II atmintį, nes aplink gyvena 30–40 tūkst. žmonių ir naujos parapijos tikrai reikia. Pasak naujienų portalo delfi.lt, minčiai naujuosiuose Vilniaus rajonuose statyti bažnyčią yra pritarusi kunigų taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų