• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbant apie Graikijos pakrantes sunku išskirti vieną gražiausią, mat ši šalis yra apdovanota ypatingo grožio salomis – iš viso Graikijai priklauso per 2000 salų. Žydras vanduo, stačios uolos, baltas smėlis – bent vieną iš šių kriterijų atitinka turbūt dauguma šalies pakrančių. Vis dėlto, net ir patys graikai pripažįsta, jog Navagio paplūdimys Zakinto saloje išties neturi sau lygių, rašo kelionių tinklalapis kelioniumanija.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Jonijos jūroje ties žemyninės Graikijos vakarine pakrante išsidėsčiusi Zakinto sala yra gana izoliuota ir mažiau populiari nei, pavyzdžiui, Kreta, Rodas ar žavusis Santorinis. Vis dėlto, Zakintas neretai vadinamas tiesiog „rojumi žemėje“ dėl savo įspūdingų pakrančių. Neabejotinai, žymiausia iš jų yra Navagio paplūdimys.

REKLAMA

Kvapą gniaužiantis Navagio paplūdimys pavadintas Sudužusio laivo (Shipwreck), arba Kontrabandininkų įlanka, mat čia stūkso į krantą išmestas prieš kelis dešimtmečius nuskendęs kontrabandininkų laivas „Panagiotis“. Šią vietą saugo aukšti balsvi skardžiai, tad jos grožiu galima pasigėrėti tik plaukiant jūra. Pakrantė čia nubarstyta baltutėliais jūros akmenėliais, kuriuos tarsi įrėmina turkio spalvos jūros vanduo. Į šią įspūdingą pakrantę plukdo laiveliai iš nedidelio Porto Vromi uosto.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena Zakinto salos įžymybė – Žydrosios grotos, arba Volimes, esančios šiaurinėje salos dalyje. Grotų grožis atsiveria plaukiant palei salos pakrantes iš Agios Nikolaos miestelio. Šioje vietoje į jūrą neria balkšvos arkų formos uolos, o kai kur galima įplaukti nedidele valtele į po uolomis pasislėpusias grotas, kuriose per vandenį atsispindintys saulės spinduliai sukuria neįtikėtinai įdomų šviesos efektą.

Zakinto salos sostinė – tai Zakinto miestas, o populiariausias Zakinto saloje – Lagano kurortas, garsėjantis 14 km ilgio smėlio pakrante ir triukšmingu naktiniu gyvenimu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų