REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Plečiasi Birštono kurortas – netrukus jame pradės veikti nauja daugiau nei 300 vietų sanatorija. Tikimasi sulaukti papildomų pajamų į vietos biudžetą, sumažinti nedarbą. Kurorto verslininkai svečiams planuoja daugiau pramogų ir dėl kurorto plėtros laukia didesnių apyvartų.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužę duris atversianti nauja sanatorija ant Nemuno kranto vienu metu galės priimti apie 300 atvykstančiųjų gydytis. Iki metų pabaigos planuojama įrengti dar daugiau kambarių, o kitąmet – gydyklas ir baseiną. Planuojama, kad ateityje sanatorija galės priimti daugiau nei 700 svečių. Dabar planuojama įdarbinti apie 50 žmonių, vėliau dar apie 300.

REKLAMA

„Pirmame aukšte numatytos gydomosios procedūros, kiekviename aukšte numatytos masažinės paslaugos, ir antrame–penktame aukštuose – gyvenamosios patalpos. Šiame etape yra likę tik baigiamieji darbai. Šį mėnesį planuojame baigti šį etapą“, – pasakoja bendrovės „ERIADA“ direktorius Domas Dargis.

Miesto vadovai tikisi, kad atsidarius sanatorijai pagausės ne tik svečių, bet sumažės ir nedarbas. Jis Birštone perpus mažesnis nei šalyje – siekia septynis procentus. Papildomų pajamų į biudžetą tikimasi ir iš kurorto rinkliavos: nuo metų pradžios įvesto dviejų litų mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiugu, kad sprendžiasi socialinės problemos. Manau, kad naujos sanatorijos atsiradimas padės išspręsti tą klausimą – miestas užsipildys, kavinėms, restoranams dėl to bus nauda“, – sako Birštono merė Neringa Dirginčienė.

„Pats konkurencijos principas yra sveikas. Konkurencija skatina ieškoti naujo veido, naujų paslaugų, kad išsiskirtume, kad galėtume klientams pasiūlyti kuo platesnį spektrą“, – aiškina sanatorijos „Tulpė“ direktorė Liucija Patinskienė.

Birštone apgyvendinimo paslaugas teikia 25 įmonės. Iš jų – dvi sanatorijos. Vienu metu kurorte gali apsistoti beveik pusantro tūkstančio svečių, plėstis planuoja ir „Tulpės“ sanatorija. Renovavusi senąjį pastatą, papildomai galės priimti dar per šimtą lankytojų. Tačiau kurorte pasigendama pramogų, verslininkai pripažįsta investuojantys vangiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes puikiai suprantame, kad Birštone turėti tik laivybą ar oreivystę tikrai nepakanka. Manau, kad visi atvykstantys turistai bus labiau patenkinti, jeigu mes jiems pateiksime aktyvaus sporto paslaugų paketą“, –mano Birštono verslininkų asociacijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas.

Pasak verslininkių, kurorto svečių laukia nauji dviračių takai, pasijodinėjimas žirgais, teniso kortai. Sveikatos parke yra įrengti lauko treniruokliai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų