• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

B. Vėsaitė: Vyriausybė klauso atviromis akimis ir ausimis

Ministrė siūlo koreguoti prokuratūros veiklą

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė tikina, kad pritraukti daugiau užsienio investicijų į Lietuvos regionus trukdo ne tik profesinio regimo sistema, ruošianti specialistus ne mūsų šalies darbo rinkai, bet emigracijai, bet ir ,,prokuratūros nuostatos“, dėl kurių esą kai kada asmeniniai tikslai ir iškeliami aukščiau už viešąjį interesą. Tai ji sakė antradienį Vilniuje vykstančioje konferencijoje ,,Užsienio investicijų pritraukimas į Lietuvos regionus“.

REKLAMA
REKLAMA

B. Vėsaitė siūlo koreguoti prokuratūros veiklą

Kalbėdama apie tai, kodėl užsienio investuotojai dar vangiai traukia į Lietuvą, ministrė aiškino, kad vienas iš kliuvinių yra mokestinės bazės nestabilumas. Kitas kliuvinys, pasak B. Vėsaitės, yra teritorijų planavimo įstatymas.

REKLAMA

,,Jeigu šiandien investuotojas, norintis ateiti į regioninę savivaldybę, turi sugaišti mažiausiai pagal visas procedūras (,,,) bent jau šešis metus, tai tiek paprastai užsienio investuotojai nori kapitalo gražos“, - sakė B. Vėsaitė. Todėl, anot jos, rengiamos teritorijų planavimo įstatymo pataisos, kurios neilgai trukus turėtų būti pateiktos Seimui.

Apgailestaudama, kad neretai sulaukiama pasipriešinimo investicijoms ir iš vietos bendruomenių, ministrė pareiškė: ,,Viešasis interesas iškeliamas aukščiau už viešąjį gėrį. Šita nuostata yra ir teritorijų planavimo įstatyme, ir prokuratūros įstatyme, ir, ko gero, mums reikia plačiau pasižiūrėti į šitas nuostatas, tarp jų ir į prokuratūros nuostatas dėl viešojo intereso gynimo, nes kartais siaura asmenų grupė gina ne viešąjį interesą, bet savo kišenę“, – sakė ūkio ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlo keisti švietimo sistemą

Ministrė taip pat aiškino, kad verslininkai jai neretai sako, jog galėtų padvigubinti gamybos amastą, tačiau regionuose jiems trūksta darbo jėgos.

,,Galiu daryti išvadą, kad šiandieninė švietimo sistema neužtikrina darbo rinkos poreikių, todėl čia reikalingos gilios reformos, (...) ypač ruošiant inžinerinius techninius darbuotojus, kurių mums trūksta, taip pat pertvarkant profesinį mokymą, programas, ką mes ruošiame, nes šiuo metu ruošiame labiau emigracijai žmones, o ne savo darbo rinkai“, – sakė konferencijoje B. Vėsaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausys atviromis akimis ir ausimis

B. Vėsaitė taip pat minėjo, kad Lietuva, kaip ir kitos šalys, taiko įvairias mokestines lengvatas, o į laisvąsias ekonomines zonas (LEZ) invetuota dešimtys milijonų litų gerinat infrastruktūrą. ,,Aš manau, kad tai turės teigiamą poveikį pritraukiant užsienio investicijas į Lietuvą“, – konferencijoje pareiškė ministrė.

Konferencijos dalyviams ji sakė, kad dabartinė vyriausybė ėmėsi šalinti kliūtis, kurių patiria tiesioginės užsienio investicijos ateidamos į Lietuvą. Pabrėžusi, kad laukiama ir verslininkų pasiūlymų, ministrė pridūrė, kad ,,vyriausybė klauso atviromis akimis ir ausimis ir tikrai bus į juos atsižvelgta“.

VšĮ ,,Investuok Lietuvoje“ surengtoje konferencijoje, į kurią buvo sukviesti Lietuvos savivaldybių bei valstybinio sektoriaus atstovai, atsakingi už užsienio investicijų skatinimą į Lietuvos regionus, diskutuojama apie dabartinę investicinę aplinką, aptariamos priežastys, neskatinančios užsienio verslininkų investuoti mūsų šalyje, bei ieškoma būdų paskatinti tas investicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų