REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį, minėdami Saugaus eismo dieną, Šiaulių universiteto studentai bulvare surengė gedulingą eiseną su karstu ir „gyvais numirėliais“. Siaubo filmą primenančiais vaizdais jaunimas norėjo šokiruoti praeivius ir ragino juos prie vairo elgtis atsakingai.

REKLAMA
REKLAMA

Karstas – karo keliuose aukoms

„Čia gali būti tavo vieta“ – skelbė plakatas gedulingos eisenos pradžioje. Už jo studentai nešė karstą su triratuku. Šie daiktai simbolizavo, kad karo keliuose auka gali tapti kiekvienas iš mūsų – taip pat ir vaikas.

REKLAMA

Teatralizuotų laidotuvių procesijoje žygiavo „gyvi numirėliai“ – išbalę, kruvini, sutvarstyti. Jie simbolizavo autoavarijų aukas.

Viena „numirėlė“ praeiviams dalijo laiškus, kviečiančius vairuotojus neprarasti budrumo.

Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos ir ryšių su visuomene specialybės studentai, siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į vis blogėjančią padėtį šalies keliuose, subruzdo neatsitiktinai.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaraisiais metais socialinė reklama ir padidintas rūpestis eismo dalyvių saugumu buvo davęs gerų rezultatų – Lietuva nebepirmavo Europoje pagal avarijų ir žuvusiųjų eismo įvykiuose skaičių.

Šiemet mūsų šalis vėl atsidūrė liūdnos statistikos viršūnėje.

2013 metų Lietuvos statistikos departamento duomenimis, per sausio ir vasario mėnesius autoavarijose žuvo 42 žmonės, 461 buvo sužeistas.

Praeivių reakcija palanki

Bulvaru skubėję praeiviai palankiai sutiko teatralizuotą studentų eiseną.

„Keliuose vairuotojams trūksta drausmės, pagarbos kitiems eismo dalyviams, elementarios kultūros. Nutrūktgalviai lekia kuris greičiau, nežiūrėdami kur“, – „Šiaulių kraštui“ sakė solidžią vairavimo patirtį turintis vairuotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagyvenusi ponia su liūdesiu pripažino, kad karas keliuose neaplenkė jos šeimos – autoavarijoje sunkiai susižalojęs sūnus visam gyvenimui liko neįgalus.

Pašnekovai sutiko, kad Šiaulių universiteto studentų akcija yra naudinga – privers vairuotojus ir pėsčiuosius susimąstyti, kelyje elgtis atsargiau.

Irena BUDRIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų