• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai įmonių vadovų mokymų koordinatorė Stacia Pierce dirba su verslo lyderiais, ji pataria vieną dalyką – susirasti hobį. Tai gali būti greitasis skaitymas ar žvejyba, bet svarbiausia, kad jie rastų mėgstamų dalykų už darbo ribų. S. Pierce portalui „Enterpreneur“ pateikia keturis argumentus, kaip hobis padeda geriau valdyti kompanijas.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimų priėmimas

Jei žmogus trumpam ištrūksta iš darbo ir užsiima savo mėgstama veikla, jis grįš į biurą su šviežiomis ir įdomiomis idėjomis.

REKLAMA

Pavyzdžiui, slidinėjimas kalnuose gali būti rizikingas pomėgis. Tokiu atveju yra išmokstama budrumo. Čia kiekvienas klaidingas sprendimas gali kainuoti daug, taigi mokomasi greitai priimti svarbius sprendimus.

Sisteminis mąstymas

Hobiai reikalauja tam tikrų sistemų. Sisteminis mąstymas labai tinka verslui. Anot S. Pierce, net ir knygų skaitymas reikalauja laiko planavimo ir sisteminio įdomių idėjų surašymo.

Taip pat naujų įgūdžių mokymasis lavina bandymų ir klaidų praktiką ir kantrybę. Tai labai praverčia verslo pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybiškumas

Įdomus užsiėmimas, kuris užima mintis naujomis idėjomis, labai atpalaiduoja. Hobis, taip pat kaip nakties miegas, gali atpalaiduoti ir rasti sprendimą ilgai kamuojančiai problemai. „Kitos veiklos turėjimas leidžia rasti pusiausvyrą ir pajausti gyvenimo kokybę“, - sako ji.

Pasitikėjimas

Kopimas į kalną, finišavimas maratone ar paskutinio „Karo ir taikos“ puslapio perskaitymas suteikia pergalės pojūtį ir pasitikėjimo savimi jausmą, kurio taip reikia darbe.

Žmonės atsigauna, kai ištrūksta iš savo įprasto pasaulio. Tokiu atveju nebereikia rūpintis problemomis, kurios kyla darbe. Būtent lyderiai dažniausiai su jomis ir susiduria.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų