REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Keturi Italijos žurnalistai buvo pagrobti šiaurės Sirijoje, penktadienio vakarą pranešė naujienų agentūra ANSA, remdamasi Italijos URM informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos pareigūnai nurodė stebintys padėtį nuo šio incidento pradžios, tačiau paragino laikytis "didžiausio diskretumo", argumentuodami, kad "įkaitų fizinis saugumas yra absoliutus prioritetas", sakoma ANSA pranešime.

REKLAMA

Kaip rašoma dienraščio "La Repubblica" tinklalapyje, tarp pagrobtųjų yra trys laisvai samdomi žurnalistai ir vienas Italijos visuomeninio transliuotojo RAI reporteris.

Laikraštis pridūrė, kad išvykusius filmuoti žurnalistus pagrobė "sukilėlių grupuotė".

Dienraščio "La Stampa" tinklalapyje rašoma, kad šie keturi reporteriai buvo pagrobti naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

URM nurodė, kad pagrobtųjų šeimos jau informuotos.

Vasarį vienas Italijos ir du Rusijos piliečiai, kurie buvo pagrobti pernai gruodžio 12 dieną vakarų Sirijoje, buvo paleisti mainais į nelaisvę patekusius kovotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Karo nuniokotoje Sirijoje dažnėja pagrobimų dėl religinių, politinių arba finansinių priežasčių.

Sirijos vyriausybė antradienį pasiūlė žmonių pagrobėjams amnestijos sutartį, suteikdama galimybę per 15 dienų paleisti įkaitus. Priešingu atveju sučiuptiems pagrobėjams žadama taikyti griežtas bausmes, tokias kaip įkalinimas iki gyvos galvos, sunkieji darbai arba mirties bausmė, jeigu jų aukos būtų nužudytos arba išprievartautos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų