• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministerija ir VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) kviečia įmones teikti paraiškas pagal priemonę „Inoklaster LT“. Šios priemonės tikslas – skatinti klasterių formavimąsi ir stiprinti Lietuvos verslo ir mokslo bendradarbiavimą. Pagal priemonę „Inoklaster LT“ planuojama paskirstyti 16,7 mln. Lt Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal šią priemonę bus finansuojama klasterio koordinatoriaus veikla, susijusi su klasteriui plėtoti reikalingais tyrimais, naujų klasterio narių pritraukimo organizavimu, mokymo programų, seminarų ir konferencijų rengimu. Norime, kad ši parama paskatintų kurtis naujus klasterius ir taip stiprintų sektorių konkurencingumą“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

REKLAMA

Teikti paraiškas pagal šią priemonę gali viešosios įstaigos, asociacijos, privatūs juridiniai asmenys. Paraiškas priima LVPA iki 2013 m. birželio 3 d. Visus reikalingus dokumentus galima rasti interneto svetainėse www.ukmin.lt, www.lvpa.lt, www.esparama.lt.

Lietuvoje jau sėkmingai veikia „Užupio kūrybinis klasteris“ ir „Vilniaus kino klasteris“, kurie, gavę paramą, sėkmingai plėtoja klasterių veiklą bendradarbiaudami su universitetais ir užmegzdami ryšius su tarptautinėmis įmonėmis. Į klasterius susibūrusioms įmonėms sumažėjo administracinės, rinkodaros, investicinės išlaidos, bendrovės gali daugiau dėmesio skirti savo tiesioginei veiklai.

REKLAMA
REKLAMA

Priemonei „Inoklaster LT“ lėšų skirta perskirstant 2007–2013 m. ES struktūrinės paramos nepanaudotas lėšas. Papildomos ES fondų lėšos taip pat buvo skirtos jau paskelbtiems ir šiuo metu galiojantiems kvietimams pagal priemones „Invest LT-2“ ir „Intelektas LT“. Taip pat planuojama skelbti kvietimus priemonėms „Šilumos tiekimo sistemos modernizavimas ir plėtra“, „Atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimas energijos gamybai“ ir „Asistentas-4“.

Pirmiau minėtoms priemonėms perskirsčius iki šiol nepanaudotas 2007–2013 m. ES struktūrinės paramos lėšas verslui patrauklioms priemonėms, planuojama papildomai pritraukti 51 mln. Lt privačių investicijų ir sukurti 412 naujų darbo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų